A Brémai muzsikusok az utolsó darab


2013-04-22 15:29:18  | cikk: mo  | 


A Brémai muzsikusok az utolsó darab főképe
Az évad utolsó darabjának előadásait kezdte meg a Pegazus Színház ma délelőtt. A Grimm testvérek klasszikusát, a Brémai muzsikusokat már izgatottan várta a gyermekközönség. Nem is csoda, hiszen a színházi évadban ez volt a legharsányabb, legvidámabb és legmozgalmasabb előadás. A népszerű Grimm-mese szereplői a kedves, a kicsik számára is jól ismert háziállatok és a zsiványok, vagyis a betyárbanda, akik más javaiból lakmároznak, dorbézolnak. A négy állatot sorsközösségük köti össze. A darab tanulsága pedig ugyancsak ez: ha nem adjuk fel, továbbmegyünk és együtt haladunk az úton barátságban, egyetértésben, akkor új távlatok nyílnak meg előttünk – foglalta össze a darab mondanivalóját Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója. A Brémai muzsikusok című zenés bábjátékot Sarkadi Nagy László állította színpadra. A darab szereplői közt ott van Végh Zsolt, Valler Kata és Németh J. Szilárd. A darabot további 60 alkalommal mutatja be a társulat, Pápa után a vidéki településeken.

A Brémai muzsikusok 60 előadását követően a társulatnak egy hónapja marad arra, hogy június közepétől kizárólag a nagyszabású, évadzáró rendezvényükre készüljenek. Idén is lesz Pegazus Parádé, amelyet ezúttal a madarak jegyében, július 12-13-án szerveznek meg. Végh Zsolt érdeklődésünkre elmondta, természetesen ezen a nyáron is a Várkert lesz a rendezvény fő helyszíne, de mindenképpen szeretnék bevonni a programba a megújuló Fő teret is.

A színház vezetője hozzátette azt is, az évad végén már kínálják a közönségnek az új évad előadásait is, melyben a Csizmáskandúr, a Hókirálynő és a Terülj, terülj asztalkám! című mese lesz látható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!