Ételed legyen orvosságod, és orvosságod legyen ételed!- avagy az Életmód Klub főzési tanácsai


2010-01-18 22:11:53  | cikk: Babos Petra  | 


Ma délután 5 órától tartották Borbély Lajosné vezetésével az Életmód Klub idei első foglakozását a Várkastély8. számú termében. A receptötleteket Csalami László és felesége életmódvezetők Newstart-konyha című szakácskönyvéből merítik a klubtagok.
A mai alkalommal a tejekről, a szójáról volt szó, illetve a hozzá kapcsolódó ételekről.
Például arról, ha szójababot beáztatunk, majd másnap ledarálunk, abból szójás-pogácsát vagy kenyeret is süthetünk.
Borbély Lajosné hangsúlyozta, hogy a reformtáplálkozás alapja, hogy az ételek elkészítésénél sem állati termékeket, sem répacukrot nem használnak fel. Elmondta még, hogy a bevitt táplálék legalább hetvenöt százaléka lúgos kémhatású, esetleg enyhén savas legyen. Lúgos a legtöbb gyümölcs és zöldség, míg utóbbi kategóriába tartoznak a gabonafélék és az olajos magvak. A túlzottan savas ételek fogyasztása, mint például nagy mennyiségben a sertéshúsé, betegségek kialakulásához vezet. A legyengült szervezet könnyebben kap fertőzést.
Az est kötetlen beszélgetéssel, táplálkozási tanácsadással zárult.

Képek:

nincsenek képek

A Klubról:

A Klub 1999-ben alakult a JMK kisközösségeként Csalami László és neje egészségnevelők, életmód-tanácsadók kezdeményezésére.
A Klub  egészségmegőrző szempontrendszere a következőkből áll:

  1. táplálkozás
  2. testmozgás
  3. víz
  4. napsugárzás
  5. önuralom
  6. levegő
  7. pihenés
  8. lelki egyensúly

E nyolc tétel a klub szellemi iránytűje Új Kezdet (Newstart) névvel.

Céljuk a felvilágosítással, meggyőzéssel történő megelőzés, a betegségekből való kilábalás segítése és a jobb, egészségesebb életmód kialakítása. A reformkonyha alapjait tanítják főzési bemutatókkal, kóstolókkal. Széles körű információkat nyújtanak, vetítéssel egybekötött előadásokat szerveznek, ismertetik az egészséges alapanyagokat és azok felhasználásának módjait. Klubjukban vérnyomás-, testzsír-, testtömeg mérésre is van lehetőség. Folyamatosan részt vesznke városi rendezvényeken, családi hétvégéken, majálison, egészségnapokon, de megjelentek már iskolai órákon, pápai, illetve vidéki klubok rendezvényein is.

Tagja a Civil Háló Szövetségnek, részt vesznek rendezvényein, megjelennek kiadványaiban is.

Háttér-intézménynek tekintik az életmód-kutatásairól híres, magas szakmai színvonalon működő Loma Linda Egyetemet, a hozzá kapcsolódó Weimar Intézettel, szanatóriummal, ahol betegeket is gyógyítanak.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!