Kitüntetések és vadászavatás a megnyitón – Vadásznap 2013.


2013-04-21 16:42:32  | cikk: mo  | 


Kitüntetések és vadászavatás a megnyitón – Vadásznap 2013. főképe
A Bakony Vadászkürt Egylet tagjai toborozták az érdeklődőket fél 11-kor a Pápai Agrárexpón felállított rendezvénysátorba, az idei Vadásznap megnyitására. Az ünnepélyes ceremónián részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Radovics Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke.

A nyitóünnepségen Szanyi Máté Barassó Péter: A magyar vadászhoz című versét szavalta, majd Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke fejezte ki köszönetét a résztvevő vadásztársaságoknak és a városvezetésnek az évek során nyújtott támogatásért. Az elnök azt hangsúlyozta, a Vadásznap szinte egyidős az Agrárexpóval, hiszen ez a 16. a sorban. Az évek során sikerült teljesíteni a korábban kitűzött célt, amely nem más volt, mint hogy a látogatók közelebb kerüljenek a vadászathoz és a vadászok is meg tudjanak mutatni magukból egy keveset. Pap Gyula hozzátette, nem titkolt cél a vadászati tevékenység népszerűsítése és a természetvédelem hangsúlyozása.

Rendszerint a Vadásznap nyitóünnepségén adják át a Vadászati Kulturális Egyesület által alapított Hubertus Kereszt kitüntetéseit. Bronz jelvényben 5, ezüst kitüntetésben 4, míg arany fokozatú elismerésben 8 vadász részesült aktív és etikus vadászati tevékenységéért.
A Veszprém Megye Vadgazdálkodásáért kitüntetést Fehér Lászlónak, a Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE vadászmesterének, szakmai elnökhelyettesének ítélte oda a megyei vadászkamara.
A Veszprém Megyei Vadászkamara dísztőrje kitüntetést Szombati József, a Dél-bakonyi Vadásztársaság elnöke és alapító tagja, valamint a jogelőd szervezet alapító tagja tudhatja magáénak.

A megnyitó alkalmával tették le vadászesküjüket az ifjú vadászok. A kilenc résztvevő fogadalomtétele után Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója avatta az újoncokat vadásszá.

Pap Gyula kamarai elnök érdeklődésünkre elmondta, évről évre rendkívül sikeres a Pápai Agrárexpó keretében megrendezett Vadásznap. Köszönhető ez Pápa Város Önkormányzatának, a vadásztársaságok vendégszeretetének és a kiváló programoknak. A Vadásznapon minden évben trófeakiállítás is várja a látogatókat a Sportcsarnok területén. Idén a megyei vadászkamara által összeállított szakmai mustra tekinthető meg az expón. A trófeakiállítás adományból került a kamarához, amely oktató céllal alkalmazza a mindennapokban. A mustra a gímszarvas agancsfejlődését mutatja be az állat egyéves korától egészen 14 éves koráig. A bemutatófal egyik oldalán a gímszarvas ígéretes, nemes vonalát tekinthetik meg az érdeklődők, míg a túloldalon az ún. selejt jelenik meg, melyet a vadászati tevékenység részeként kell kiemelni az állományból.

A vadgazdálkodás tekintetében Pap Gyula elmondta, a megye spiccen van. Veszprém megye mindig is kiemelkedő volt a vadgazdálkodását illetően, értékes a szarvas-, a muflon- és az őzállomány. A kamarai elnök hozzátette, az apróvad állomány tekintetében azonban komoly összefogásra volt szükség. A megyei vadászkamara és a Pápa környéki vadgazdálkodók összefogásával országos támogatásért folyamodtak az apróvad állomány fejlesztése érdekében, melyhez várhatóan meg is érkezik a segítség – tudtuk meg Pap Gyulától.  

Képek:

nincsenek képek

A Hubertus Kereszt arany fokozatában részesült:
Magvas Antal (Kislődi Hunor Vadásztársaság), Szabó Béla (Kislődi Hunor Vadásztársaság), Kositzky Attila (Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE), Szalai Ervin (Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE), Kiss Róbert (Járipatakmenti Természetvédelmi és Vadgazdálkodási KHE)

A Hubertus Kereszt ezüst fokozatában részesült:
Süveges György (Bakonyerdő Zrt.), Vizi Norbert (Farkasgyepűi Erdészet), Hernitz László (Kislődi Hunor Vadásztársaság), Nagy Attila (Kislődi Hunor Vadásztársaság)

A Hubertus Kereszt bronz fokozatában részesült:
Tóth Zoltán (Hertelendi KTKE), Papp János (Hajagvidéki Vadásztársaság), Németh Dezső (Hajagvidéki Vadásztársaság), Fischer Géza (Hajagvidéki Vadásztársaság), Benkő Dezső (Marcal-völgyi Sólyom Vadásztársaság), Gombási Károly (Bakonyerdő Zrt.), Kiss Vilmos (Rába-menti Környezetvédelmi KHVE), Surjányi József (Hegyi Vadászok Vadásztársaság)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!