149 bormintából választották ki a legjobbakat


2013-04-21 06:46:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


149 bormintából választották ki a legjobbakat főképe
A Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Egyesülete a közelmúltban tartotta a megyei kertbarátok és kistermelők borversenyét. A megmérettetésen 149 bormintából választották ki a legjobbakat. Az idén 41 arany, 47 ezüst és 32 bronz minősítést ítélt meg a zsűri. A díjkiosztót a XVII. Pápai Agrárexpó keretein belül tartották tegnap a Sportcsarnok színpadán.
Pápa Város Önkormányzatának külön díját Kiss Ernő tapolcafői termőhelyű carbernet sauvignon borával nyerte el, melyet dr. Áldozó Tamás polgármestertől vehetett át. A Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület különdíját Kuncz Zoltán ösküi termőhelyű vegyes fehér borával nyerte meg, melyet Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke adott át. A megyei borversenyen három nagyarany díjat osztottak ki, amit Antal György, a Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Egyesületének elnöke adott át Takács Jánosnak, Banai Ferencnek és Kiss Zoltánnak.
Antal György kérdésünkre elmondta, a 2013-as megyei borverseny nagyon jól sikerült, sok résztvevő jött el a rendezvényre. A zsűri elnöke Ser Zsolt, a Szentantalfai Borászati Laboratórium elnöke volt. Az idén nagyon sok otelló fajta bor versenyzett, ezért annak külön kategóriát indítottak – tette hozzá az elnök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!