Bravúros pontszerzés! – A hajrában egyenlített a Lombard Pápa az éllovas Győr ellen


2013-04-20 21:23:36  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Bravúros pontszerzés! – A hajrában egyenlített a Lombard Pápa az éllovas Győr ellen főképe
A 90. percben szerzett góllal harcolta ki a döntetlent a Lombard Pápa a listavezető Győrrel szemben ma este a Perutz Stadionban. Zsivóczky Gyula tanítványai végig harcosan futballoztak, felnőttek a bajnoki címre törő riválisukhoz, így a pontszerzésük teljesen megérdemelt.

Lombard Pápa-Győri ETO 1:1 (0:1)

Vezette: Vad II. István (Viszokai, Márkus)

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Rodenbücher, Szabó O. (’70 Griffiths), Németh M. – Arsic, Tajthy, Tóth B. (’84 Király), Maróti, Quintero – Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Győri ETO: Stevanovic – Takács Á., Lipták, Svec, Völgyi – Trajkovic, Kamber, Kronaveter – Varga R. (’88 Andric), Strestík (’80 Dudás), Kink. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Griffiths a 90., illetve Trajkovic a 16. percben.
Sárga lap: Nagy S. a 82., illetve Völgyi a 26. percben.

Az előjelek – finoman fogalmazva – nem a pápaiak mellett szóltak: a sárga-feketék mestere eltiltás, illetve sérülés miatt hat játékosára (Balogh, Beliczky, Dlusztus, Grőber, Orozco, Tóth Gábor) sem számíthatott a mostani szezonban mindössze egyetlen vereséget elszenvedő, a bajnokságot magabiztosan vezető Győr ellen. Ráadásul a Lombard futballistái abban a tudatban várhatták a késő délutáni kezdő sípszót, hogy a kiesés elől kétségbeesetten menekülő két csapat, a Siófok és az Eger is győzni tudott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.
Mindezt csak tetézte, hogy a 13. percben egy beadást követően Németh Milán kezéhez ért a labda a hazai tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A mészpontra letett labda mögé Varga Roland állt oda, azonban Szűcs remek vetődéssel megfogta a bal alsó sarok felé tartó lövést. A Lombard Pápa elnyűhetetlen, klasszis hálóőre ismét bizonyította, néhány szezon erejéig még biztosan számíthatnak bravúrjaira a szurkolók.
Viszont nem tartott sokáig a pápai öröm: a 16. minutumban Kink jobb oldali beívelését a tizenegyest elhibázó Varga fejjel Trajkovichoz továbbította, aki kapásból a hálóba vágta a labdát egy védővel a nyakán, 0-1. Nem sokkal a vendégek vezető gólja után Tajthy próbálkozott a túloldalon ígéretes lövéssel, amely végül célt tévesztett.
A 35. percben Quintero tört be az ETO tizenhatosára, de a nagy helyzetbe kerülő kolumbiai légiósnak nem sikerült eltalálnia a kaput. Az első játékrész hajrájában előbb Maric, majd Tóth Bence is gólt szerezhetett volna, végül egyikük sem járt sikerrel. Az 58. percben Maróti labdavesztése után Trajkovic törhetett egyedül kapura, azonban gyenge emeléssel fejezte be az akciót, így a játékszer a labdaszedő gyerekek zsákmánya lett. A pápaiak egy percre sem adták fel a küzdelmet, több távoli löketet is megeresztettek az ETO kapujára.
Talán már mindenki elkönyvelte a minimális, kicsikart győri győzelmet, amikor a 90. percben Maric 23 méterről elvégzett szabadrúgása kipattant a vendégek kapusáról, a csereként beállt Griffiths pedig közelről a hálóba passzolta a labdát, 1-1. A nagyot küdő hazaiak erőfeszítéseit végül tehát siker koronázta, és Zsivóczky Gyula tanítványai összességében teljesen megérdemelten tartották otthon az egyik bajnoki pontot a listavezetővel szemben a szép számú közönség előtt.

A Lombard Pápa jövő szombaton, április 27-én ismét hazai környezetben lép pályára, az NB I 25. fordulójában az Újpest érkezik a Perutz Stadionba.

Edzői értékelések:

Zsivóczky Gyula: - Győzni akartunk, de nagyon örülünk a megszerzett egy pontnak is. A második félidőben sokat tettünk az egyenlítésért. Hazai pályán megvertük a tavalyi és az azelőtti bajnokot is, most pedig pontot szereztünk a Győr ellen, amely minden valószínűség szerint megnyeri az idei bajnokságot. Tehát otthon igenis erős csapat vagyunk.
Pintér Attila: - Végig jól játszott a csapatom, a játékosok tették a dolgukat, egy rossz szavam se lehet rájuk. A kihagyott büntető mellett is voltak lehetőségeink, amiket nem tudtunk kihasználni. Sajnos nem sikerült újabb gólt szereznünk, és ez a végén megbosszulta magát. Ilyen a futball, egyszer ad, egyszer elvesz. Volt olyan mérkőzés, amit mi fordítottunk meg a kilencvenkettedik percben. Ez benne van a labdarúgásban.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!