Az Elekthermax Horgászegyesület főzte idén a legjobb halászlevet


2013-04-20 18:15:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az Elekthermax Horgászegyesület főzte idén a legjobb halászlevet főképe
Napsütéses idő várta az Agrárexpó látogatóit szombat délután. A reggeli órákban kezdődött halászléfőző verseny eredményhirdetését a kora délutáni órákban tartották. A háromtagú zsűrinek ezúttal sem volt könnyű dolga, hiszen a versenyzők ízletesebbnél ízletesebb halételekkel nyűgözték le a bírálókat. A több mint 400 adag halászlé pillanatok alatt el is fogyott, a bogrács ördögeinek legnagyobb örömére. Ebben az évben 13 csapat állt a kondérok mögé, többek között a mentősök, a katasztrófavédők, horgászegyesületek, s egyéb baráti társaságok, valamint Pápa Város Önkormányzata is, akik korhely halászlevet készítettek, melynek ízvilágát Kovásznáról hozták.  Az idei évben első helyezett az Elekthermax Horgászegyesület lett, második a Pápa és Vidéke Horgászegyesület, a „dobogó” harmadik fokára pedig a Fenyveserdő Bölcsőde állhatott fel. A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át.
A jó hangulatú délután során színes kavalkád várt kicsikre és nagyokra egyaránt. Aki pedig a játék, vagy csak az expó standjainak nézegetése közben megéhezett vagy megszomjazott, a Gasztrofalu ínyencségeit, különlegességeit kóstolhatta meg.
Németh Melinda családjával érkezett az Agrárexpóra, ahol elmondása szerint nagyon jól érzik magukat.
- Idén látogattunk ki a rendezvényre először, mivel egy ismerősünk ajánlotta. A családomból mindenki megtalálhatta a számára legjobb programot, kislányom nagyon szeret lovagolni, ő a lovas ugróshow-t, míg férjem és kisfiam a traktorokat tekintették meg - tette hozzá a fiatal hölgy.
Budapestről érkeztek az expóra Pappné H. Karolináék, akik minden évben rendszeres látogatói a három napos rendezvénynek.
- Örülünk, hogy az idén is el tudtunk jönni Pestről, ilyenkor mindig rokonlátogatással kötjük össze a programot. Holnap délelőtt is ki fogunk jönni, a vadfőző verseny és a vadászkutya bemutató nagyon érdekel - mondta mosolyogva.
A XVII. Pápai Agrárexpó holnap a Vadász Nappal folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!