Újabb pályázati fórum a Széchenyi Programiroda szervezésében


2013-04-20 10:09:35  | cikk: mo  | 


Újabb pályázati fórum a Széchenyi Programiroda szervezésében főképe
Újabb fórumot szervezett a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Pápán. A tegnapi rendezvényt ezúttal a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pápai kirendeltségével közösen hozták tető alá azzal a céllal, hogy segítsék a vállalkozásokat, intézményeket az aktuális pályázatok közti eligazodásban. Az egyik belvárosi étteremben tartott programon Varga András, a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója röviden ismertette a Programiroda működtetésének céljait, a szervezet feladatait, majd Bocskay Gyöngyi, a pápai munkaügyi kirendeltség vezetője beszélt a vállalkozók részére meghirdetett aktuális munkaügyi pályázatokról.
A megyei fórumsorozat pápai állomásán tájékoztatást kaptak a résztvevők a Széchenyi Kártya által kínált hitel lehetőségekről, mely már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és garanciadíj-támogatásban részesített hitelkonstrukció.
A fórumon szó esett a gyakornoki programról is, melynek részleteit Kovács Beatrix Zsuzsanna, a Széchenyi Programiroda humán erőforrás fejlesztési tanácsadója mutatta be a megjelenteknek. A gyakornoki program lényege jellemzően a vállalkozás statisztikai állományi létszámának növelésével együtt járó új foglalkoztatás támogatása, kilenc hónapon keresztül járó teljes vagy részleges bér- és járuléktámogatással, a cégen belül segítő mentor pótlékával és az új munkahely tárgyi feltételei kialakításának támogatásával – derült ki az előadásból. A tanácsadó hangsúlyozta, a pályázati kiírás célja azon mikro- és kisvállalkozások, valamint középvállalkozások projektjeinek támogatása, amelyek vállalják, hogy olyan fiatal szakképesítéssel rendelkező pályakezdőt alkalmaznak, aki tanulószerződés keretében sajátította el szakmája gyakorlati ismereteit. A pályázat meghirdetésekor a hat konvergencia régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) rendelkezésre álló keretösszeg 8,5 milliárd forint. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, amelynek mértéke akár 100%-os is lehet – adott tájékoztatást Kovács Beatrix Zsuzsanna.
A fórumon Stemmerné Gazsó Andrea a tanulószerződéssel kapcsolatos legfontosabb változásokról számolt be. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pápai kirendeltségének szakképzési tanácsadója elmondta, fontos, hogy a gazdálkodó szervezetek tisztában legyenek az őket érintő változásokkal, így például a szakmai vizsgakövetelményekkel, központi programokkal, hiszen így tudják csak biztosítani azokat a feltételeket, amelyekre a tanulóknak szükségük van – hangzott el az előadásban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!