A múlt és a jelen találkozása - A Pápai Hús 100 éves története az agrárexpón


2013-04-19 20:01:08  | cikk: mo  | 


A múlt és a jelen találkozása - A Pápai Hús 100 éves története az agrárexpón főképe
A XVII. Pápai Agrárexpót Pápa Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a 100 éves Pápai Hús jegyében szervezte. A centenárium tiszteletére a városi múzeum munkatársai kiállítást állítottak össze a húsgyár történetének értékes dokumentumaiból, a céghez kapcsolódó tárgyakból. Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője elmondta, a húsipari vállalathoz számos pápai családnak fűződnek élményei, akár a gyár munkatársaként, akár vásárlóként, akár csak a pozitív külföldi visszhang megtapasztalása kapcsán, de kötődik a Pápai Húshoz. Éppen ezért a kiállítás arra hivatott, hogy növelje a helyi közösség összetartó erejét.

A kiállítási tárgyakat nagyobb részben a Pápai Hús 1913 Kft. bocsátotta a tárlat rendelkezésére. A kiállításon nagyméretű molinók hirdetik a Pápai Hús 100 éves sikertörténetét, a kezdetektől a gyártás mérföldköveiig. A bemutatott tárgyak között régi konzervdobozok, fényképek, a vállalat működéséhez szorosan kapcsolódó tárgyak és a 100 év alatt felhalmozott, a Pápai Hús minőségét dicsérő díjak szerepelnek. Rádi Róbert szerint kifejezetten izgalmas végignézni azokat a konzerveket, melyek jellegzetes alakja az állandóságot tükrözi, ám a termék-címkék magukon viselik a kor változásait. Ugyanilyen jóleső érzéssel tekintheti meg az érdeklődő a régi, sok helyütt megfakult fotókat, melyek a rendszerváltás előtti brigádélet sajátosságait, vagy akár még korábbi életképeket, pillanatokat vetít a nézelődő elé.

Természetesen nemcsak a régmúlt köszön vissza a 2013. évi Pápai Agrárexpón. A Pápai Hús 1913 Kft. évről évre nagyszabású, rendkívül színvonalas standdal jelenik meg a szakkiállításon. A gazdag termékpalettával bemutatkozó húsipari vállalat megjelenését, és az élelmiszer-feldolgozásban végzett szakmai munkát a szervezők idén is a Vásár Nagydíjával ismerték el. A kabinetvezető elmondta, az ízletes termékeket bemutató kiállítói stand megjelenésén túlmenően idén nemcsak kedvcsináló falatkákat kóstolhatnak a látogatók. Újdonság ugyanis, hogy a Sportcsarnok mögötti területen kialakított Gasztrofaluban ezúttal kizárólag a Pápai Hús 1913 Kft. által feldolgozott húsból, termékekből készített ételek kaphatók. Rádi Róbert megjegyezte, a Gasztrofalu először jelenik meg a Pápai Hús termékeivel, azonban nem utoljára, hiszen hagyományt kívánnak teremteni a kezdeményezésből. A Polgármesteri Kabinet vezetője hozzátette, fontos, hogy minden olyan pápai nagyrendezvényen, amelynek gasztronómiai jellege van, megjelenjenek ezek a prémium termékek, ilyen módon erősítve húsipari vállalat termékeinek népszerűségét és elismertségét a helyi közösség körében. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!