Pápát is érintette a Drogmentes Magyarországért Maraton útvonala


2013-04-19 13:37:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápát is érintette a Drogmentes Magyarországért Maraton útvonala főképe
A Drogmentes Magyarországért Maraton 2002-es megszületése óta dolgozik a drogprobléma visszaszorításán. A maraton Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogellenes programja. A 42 napos road-show keretében, 2100 kilométer lefutásával, 320 település érintésével hívják fel a figyelmet a futók és az előadók az egészséges, aktív élet fontosságára, többek között olyan eredményes sportolók részvételével, mint dr. Molnár Tamás (Papesz), dr. Csötönyi Sándor, Erdei Zsolt, Pulai Imre, Görbicz Anita, és sokan mások. A program részeként a tavalyi évben több mint 45.000 gyermek vett részt drogfelvilágosító előadáson, és tették le a Drogmentes kapitányok esküjét. A 12. alkalommal megrendezett kampány április 13-án szombaton a budapesti Liszt Ferenc térről indult, az útvonal ötödik állomásán pedig Pápát is érintette. A három futó Veszprémből érkezett városunkba, ma pedig Győrbe indultak tovább.
- A Magyarországon eddig sosem látott méretű futás, és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat felhívja a civil társadalom figyelmét a drogproblémára, és alkalmat ad mindenkinek arra, hogy ki-ki lehetősége szerint, de tegyen ellene valamit, szeretnénk minél több gyermekhez és felnőtthöz eljutni, és elmondani az igazságot a drogokról – tájékoztatott Péter Melinda, a Magyar Prevenciós Alapítvány helyettes ügyvezetője. Nemcsak futásról szól ez a mozgalom, hiszen a csapat többi része az iskolákban előadásokat tart. Általánosságban elmondható, hogy a diákok nagyjából képben vannak a drogfajtákról, arról azonban, hogy hosszútávon mennyire káros lehet, keveset hallottak. Felvilágosító füzeteinket nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtt lakosságnak is szétosztjuk, emellett pápai üzletekben is helyeztünk el füzetcsomagokat. 

A befutó május 26-án Budapesten lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!