Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben


2013-04-18 05:38:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben főképe
Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első ízben a Petőfi Sándor Gimnázium az angol szépkiejtési versenyt a város középiskolásai számára. A megmérettetésen 13 diák vett részt két korcsoportban.
- Az angol nyelvi szépkiejtési verseny egyfajta hiánypótló, hiszen csak általános iskolákban hirdetik meg ezt a fajta megmérettetést. A tanulók két kategóriában, az 9-10. és a 11-13. évfolyam korcsoportjában indultak. A verseny két fordulóból állt: először rövid felkészülést követően egy idegen szöveget kellett felolvasniuk a versenyzőknek, majd minden tanuló egy általa kiválasztott, eredeti angol nyelvű szöveget mondott el a négytagú zsűri előtt. A zsűri a pontozásnál elsősorban a helyes hanglejtést, az intonációt, a mondattagolást, a folyékonyságot, a pontosságot és az általános benyomást értékelte - mondta Bognár Anita, az angol nyelvi munkaközösség vezetője.
A zsűri elnöke Ujvári Klára nyugalmazott angoltanár, Gyenge Judit angoltanár, Mark A. Gilliard, a bázist támogató igazgató, valamint John Withers ausztrál-magyar állampolgárságú petőfis diák, aki természetesen a petőfis versenyzőket nem értékelte.
Minden résztvevő emléklapot és édességet kapott. A legszebb kiejtéssel beszélő diákok oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Eredmények:

9. - 10. évfolyamosok:
1. Bogdán Patrik (Petőfi)
2. Pirtyák Dorottya (Refi)
3. Jasku Rebeka (Refi)

11.-12.-13 évfolyamosok:
1. Juhos Adél (Refi)
2. Mezei Lilla (Türr)
3. Bondai Regina (Petőfi)
3. Mórocz Mónika (Türr)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!