A holokausztra emlékeztetett a DK


2013-04-17 14:48:58  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A holokausztra emlékeztetett a DK főképe
A holokauszt magyar áldozatainak emléknapján koszorút helyezett el a Demokratikus Koalíció Pápa és Vidéke Szervezetének elnöksége a vasútállomáson lévő holokauszt-emléktáblánál. A kedd délutáni alkalmon Dombó László, a helyi DK ügyvezető alelnöke osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel.
– Emlékeztetni jöttünk ma ide. Ide, hogy emlékeztessünk a hamarosan kerek 70 esztendővel ezelőtti szörnyűségekre, bevagonírozott és elpusztított honfitársainkra – fogalmazott Dombó László, majd hozzátette, a mindezekre való emlékeztetés napjainkban különösen fontos, mert manapság is szem– és fültanúi vagyunk felerősödött gyűlölet-megnyilvánulásoknak.
– Az idei Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján minden magyar humanistának a békéért is szót kell emelnie, hogy biztonságos jövő elébe tudjunk tekinteni! Legyen előttünk: ha össze tudunk fogni és fenn tudjuk tartani a békét, elkerülhetjük a történelmi viharokból már sajnálatosan jól ismert bűnöket – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök, akinek a szavai után a DK helyi szervezetének képviseletében Tulok András egykori országgyűlési képviselő, valamint Kerecsényi Zoltán, a párt Veszprém megyei 4. választókerületének elnöke megkoszorúzta a vasútállomáson található holokauszt-emlékjelet.
Végül Kerecsényi Zoltán átnyújtotta a jelenlévőknek az emléknapra kiadott azon közleményt, amely Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének a gondolatait tartalmazza. Ebben a korábbi kormányfő többek között úgy fogalmazott: „A Demokratikus Koalíció fejet hajt a zsidóság, a cigányság és a melegek ellen indított népirtás áldozatai előtt. Arra, ami történt, nincs és nem is lehet magyarázat. Ez a bűn. (…) A Demokratikus Koalíció – ahogy eddig is –, elszánt ellenfele lesz minden kirekesztő eszmének, osztozik a vészkorszak túlélőinek és hozzátartozóik fájdalmában.”

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!