Táncszínházi előadás az ifjúsági bérletben


2013-04-16 21:24:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Táncszínházi előadás az ifjúsági bérletben főképe
A 2012/2013-as ifjúsági színház bérlet utolsó előadását ma láthatta a diákközönség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Ezúttal a Duna Táncműhely előadásában tekinthették meg a Bocsor és Orlai bérletes tanulók az Ami a szívedet nyomja című táncszínházi előadást. A teljes mértékig kamaszoknak szóló darab egy kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született. 
- Az előadás alapötlete Török Jolántól, a Nemzeti Táncszínház volt igazgató asszonyától származik. Éveken keresztül mondogatta, hogy tulajdonképpen a kamaszoknak nincsen táncszínházi előadás. Ez az a korosztály, akik már mesét nem néznek, az ő fantáziájukat már más mozgatja meg. A svéd kortárs gyermekversek adták az apropót, így született az előadás. Nagyon nehéz dolgunk volt, sokat változtattunk a szövegen, egyes részleteken, azért, hogy eltaláljuk a mostani kamaszok ízlésvilágát. Az előadás a kamaszok mindennapjait idézi fel, amely során mintegy a felnőtté válás küszöbére érkeznek. Nem egy konkrét történetet mesélünk el, hanem a kortárs néptánc eszközeivel elevenítünk meg egy álomszerű világot. A darabban felvételről szöveggel közreműködtek a Vörösmarty Mihály Drámatagozatos Gimnázium 9. D osztályos tanulói, a színvonalas előadásról pedig Fekete Dániel, Gyulai Anikó, Horváth Eszter, Kanozsai Ákos, Kriston Fruzsina, Kuzma Péter, Sebestény Barbara és Szabó Csaba gondoskodtak - mondta Juhász Zsolt.
- A versekkel impressziókat akartunk bemutatni, de hogy mégis legyen egy történet, az első gondolatom az volt, hogy egy kamasz napját, - a kiskamaszból hogyan lesz felnőtt - próbáltam színpadra vinni. A versek sokat segítettek, az időjáték tökéletesen létrejött. A történetből természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat, a végére egy szerelem kerekedik ki. A zenéket sem volt könnyű kiválogatni, rengeteget kutakodtam barátoknál, fiataloknál, sőt még DJ-nél is, hogy mik a mai fiatalok kedvencei - tette hozzá a koreográfus-rendező.
A táncképekben megjelenik a játék, a barátság, a szerelem, az álmok, a félelmek és a felnőtt - gyermek kapcsolata is.
Az egy órás táncszínházi előadást a diákok vastapssal jutalmazták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!