Hagyománnyá vált a bibliaismereti vetélkedő a Tarczyban


2013-04-16 15:29:51  | cikk: mo  | 


Hagyománnyá vált a bibliaismereti vetélkedő a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola 2008-ban, a Biblia évéhez kapcsolódva szervezte meg első alkalommal bibliaismereti versenyét. A kezdeményezés célja a hagyományteremtés és a hiánypótlás volt, hiszen ehhez hasonló témájú megmérettetést addig nem szerveztek a városban. A bibliaismereti vetélkedő azóta kinőtte magát, az idei versenyre hat pápai általános iskolából érkeztek csapatok. Összesen 24 diák, 4-4 fős csoportokban mérte össze ismereteit a Szentírásban olvasható történetekkel kapcsolatban.

Mógor Adrienn arról tájékoztatott, a versenyben minden évfolyam részt vehet. Az alsó tagozatosoknak rajzpályázatot hirdetett a Tarczy-iskola, míg a felső tagozatosoknak előzetesen plakátot kellett készíteni, feladatlapot kellett kitölteni, majd végül bemutatni az elkészített alkotásokat. A rajzos feladatok központi témája – minden évfolyam számára – a „Csodák a Bibliában” volt. A rajzokon és plakátokon így megjelent a Kánai menyegző, az 5000 ember megvendégelése vagy a Jézus a tengeren jár című történet.

A feladatlapokon a legkülönfélébb kérdésekkel találkozhattak a diákok. Volt szövegkiegészítés, ki mondta kinek?-típusú feladat, keresztrejtvény és bibliai puzzle. A gyerekek teljesítményét háromfős zsűri értékelte, melyben helyet foglalt Mezeiné Kiss Adrienn hitoktató, Szakács Gergely református lelkész és Varga György nyugalmazott evangélikus lelkész. Az első három helyezett könyvjutalomban részesült.

A megmérettetés rövid megnyitóval, majd imádkozással kezdődött. A versenyt Venczel Csaba nyitotta meg. A Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, jelentős és dicséretes változás lesz a következő tanévtől, hogy a diákok szüleinek nyilatkozniuk kell arról, hogy erkölcstan, illetve hit-és erkölcstan oktatásban kíván-e részt venni gyermekük. Szeptembertől ugyanis a katolikus, a református, az evangélikus és a hit gyülekezete egyház vállalta, hogy hittanórákat szervez az általános iskolások részére. Hasznosak lesznek ezek a tanórák, hiszen az ott elsajátított ismeretek, életre szóló tudást jelentenek a tanulók életében – fogalmazott az iskolaigazgató.  

Képek:

Eredmények:

Felső tagozatosok:
1. helyezett: Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola
2. helyezett: Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
3. helyezett: Munkácsy Mihály Általános Iskola

Alsó tagozatosok (első helyezettek):
Elsősök:
Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola
különdíjas: Pusztai Levente

Harmadikosok:
Nagy Sarolta

Ötödikesek:
Pusztai Boglárka

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!