Közösen próbáltak a Szigeti veszedelemben szereplő kórusok


2013-04-15 20:19:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közösen próbáltak a Szigeti veszedelemben szereplő kórusok főképe
Ma délután tartották első közös próbájukat azok a kórusok és zenekarok, akik szerepelnek Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem című összművészeti darabjában, amely a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ egyik sikeres TÁMOP pályázatának keretein belül valósulhat meg. A nagyszabású, rendkívül látványos produkcióban a város iskolásai vesznek részt, közel háromszázan, csaknem harminc csoportvezetővel, valamint színészek, szövegmondók és egyéb közreműködők. A darabot június 13-án mutatják be az Erzsébet ligetben.
- A mai próbán négy énekkar és három zenekar, azaz közel 130 diák próbálta el együtt a zenei részleteket. A csoportok már február óta lázasan gyakorolnak. Az egész darabot pedig majd június elején próbálják el együtt a résztvevők. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tanulóiból álló kórusok, illetve az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola zenekarjainak tagjai próbáltak ma együtt - tájékoztatta hírportálunkat Szanyiné Csepregi Ilona szakmai koordinátor.
Az első próbának az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont, melyen Komáromi Sándor, a darab rendezője is részt vett.
Iványi Noémi, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola énektanára érdeklődésünkre elmondta, iskolai énekkaruk nagy örömmel vesz részt a Szigeti veszedelem című előadásban.
- Intézményünk két csoporttal vesz részt, 25 fővel. Elsősorban hetedik és nyolcadik osztályos fiúk, akiknek a hangja kiválóan illik a műhöz. Eddig 8 próbánk volt, a dalszövegek nem könnyűek, de már félkész állapotban vagyunk. Két darabot éneklünk, Balassi Bálint: Egy katonaénekét és egy imát, ami a záró képben szerepel majd csak - mondta Iványi Noémi.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!