Bemutatkozott a nyugdíjas egyesület Irodalmi Önképző Köre


2013-04-15 19:13:40  | cikk: mo  | 


Bemutatkozott a nyugdíjas egyesület Irodalmi Önképző Köre főképe
Mely más időpont lehet alkalmasabb a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete Irodalmi Önképző Körének bemutatkozására, mint a költészet napja. Bár a jeles nap április 11-én volt, a nyugdíjas egyesület ennek kapcsán szervezte meg mai programját, mely igazán változatos műsort kínált a tagoknak és érdeklődőknek.

P. Tófeji Valéria, az önképző kör vezetője elmondta, két költőt is ünnepeltek ma a Pedagógus Művelődési Házban. A költészet napja kapcsán emlékeztek az április 11-én született József Attilára, akitől a mai esten elhangzott például a Mama című vers. Majd Romhányi József rövid, csattanós verseit tolmácsolták az önképző kör tagjai. Az országos elnökség ugyanis Romhányi József halálának 30. évében, azaz idén szavalóversenyt rendez a jövőben, amelyen a pápai egyesület önképző köréből is szerencsét próbálnak a tagok. Így a gazdag és változatos műsorban valamennyien előadták az általuk szabadon választott verset, amellyel részt vesznek az országos megmérettetésen.

De természetesen nemcsak versmondással töltötték a mai estét a résztvevők. A férfikar például népdalcsokorral kedveskedett az érdeklődőknek, míg a nyugdíjas egyesület táncosai zárták a fellépők sorát.
A bemutatkozásból azok nem maradtak ki, akik otthon, valamely más – az irodalomtól, a színészi produkcióktól, vagy az énekléstől eltérő – módon képezik magukat. A nyugdíjas egyesületben szinte mindenkinek van olyan elfoglaltsága, hobbija, amellyel maradandót, értéket tud alkotni. Így a mai rendezvény egy kiállítás is volt egyben, hiszen a falakon festmények, gobelinek, szalvétatechnikával készített alkotások, a paravánokon pedig hímzett terítők, párnák, horgolt virágok és egyéb kézimunkák fogadták a látogatókat. Az alkotások mindegyikét a Pápai Nyugdíjasaok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete tagjai készítették.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!