Megyei kosárlabda diákolimpia döntő


2013-04-15 15:07:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei kosárlabda diákolimpia döntő főképe
Három lány és három fiú V. korcsoportos kosárlabda csapat vett részt a Tarczy tornatermében rendezett megyei diákolimpia döntőn. A fiúknál a veszprémi Vetési lemondta a részvételt, így a két pápai csapat, a Refomátus Gimnázium és a Türr Gimnázium, valamint az ajkai Bánki Donát Szakképző Iskola között dőlt a továbbjutás sorsa, a lányoknál szintén a Refi és a Türr állított ki csapatot, az ajkai Bródy Imre Gimnázium együttesével kiegészülve. A versenyről az első helyezett automatikusan az országos elődöntőbe került, a második helyezettek pedig előselejtezőn vívhatják ki a részvételt.
- A fiúknál elég színvonalas meccseket láthattunk, a lányoknál még van mit fejlődni, a legnagyobb gond talán, hogy a diákok csak a középiskolában ismerkednek meg közelebbről a kosárlabdával, 15-16 éveseknek nem könnyű megtanítani az alapokat, így a testnevelőknek nehéz dolguk van – nyilatkozta Németh László, a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke. Az lenne a jó, ha már az általános iskolák alsós osztályaiban megindulna a képzés, erre van tervünk is, Vajda Balázs megyei utánpótlás felelőssel egyeztetve szeretnénk korosztályos bajnokságokat indítani.
A pápaiak remekül szerepeltek a versenyen, hiszen a fiúknál a Türr István Gimnázium, a lányoknál a Református Gimnázium végzett az élen, így ők már biztosan utazhatnak az országos elődöntőre.

Végeredmény:

Fiúk:
1. Türr István Gimnázium
2. Református Gimnázium
3. Bánki Donát Szakképző Iskola

Lányok:
1. Református Gimnázium
2. Bródy Imre Gimnázium
3. Türr István Gimnázium

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!