Városi kispályás labdarúgó diákolimpia


2013-04-15 14:10:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Városi kispályás labdarúgó diákolimpia főképe
A Munkácsy Sporttelepén gyűltek össze a városi középiskolák amatőr labdarúgói, hogy eldöntsék, mely két intézmény együttesei képviselik városunkat a megyei döntőn Veszprémben. A diákolimpiai versenykiírásnak – mely szerint a kupán azok az V-VI. korcsoportba tartozó diákok vehetnek részt, akik 2010. augusztus 1. óta az MLSZ, ill. a megyei/budapesti Labdarúgó Szövetségek által az NB I., NB II., NB III. és futsal NB I. és NB II. felnőtt és korosztályos bajnokságokra kiadott verseny- és játékengedéllyel nem rendelkeznek, mérkőzéseken nem szerepeltek - a meghívott öt csapatból három felelt meg, így a Petőfi, a Türr és a Református Gimnázium között dőlt el a továbbjutás, a PGSZKI és az Acsády is pályára lépett, az ő részvételükkel egy városi kupát bonyolítottak le.
- A városi kispályás diákolimpia küzdelmei függetlenek attól, hogy kik utazhatnak a megyei tornára. Ebben a versenyben a Türr és a Petőfi is legyőzte a Református alakulatát, egymás elleni meccsükön pedig a türrösök egy góllal jobbnak bizonyultak a Petőfinél, így ez a két együttes utazik Veszprémbe – fogalmazott Koncz János, a Pápai Diáksport Bizottság középiskolai felelőse. Mivel amatőr labdarúgókról van szó, a játéktudásban nincs nagy különbség, ennél fogva szoros eredmények születtek. A megyeiről egy csapat jut tovább az országos döntőre, bízunk benne, hogy ez valamelyik pápai gárdának sikerül.

A háziversenyt az Acsády nyerte, Eisenbeck György tanítványai nem találtak legyőzőre, a képzeletbeli dobogóra a PGSZKI és a Türr állhatott fel.

A városi bajnokság eredményei:
Acsády – PGSZKI 0-0
Petőfi – Türr 1-2
Református – Acsády 1-5
PGSZKI – Petőfi 0-2
Református – Türr 0-3
Acsády – Petőfi 1-0
PGSZKI – Református 3-1
Türr – Acsády 1-2
Petőfi – Református 5-0
Türr – PGSZKI 0-1

Végeredmény:
1. Acsády Ignác Szakképző Iskola
2. Pápai Gazdasági Szakképző Iskola
3. Türr István Gimnázium
4. Petőfi Sándor Gimnázium
5. Református Gimnázium

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!