Tíz emberrel csatát vesztett a Lombard Pápa


2013-04-13 17:50:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Tíz emberrel csatát vesztett a Lombard Pápa főképe
A bajnok Debrecen elleni szerdai siker után Pécsett folytatta a bajnoki küzdelmeket a Lombard Pápa. A Baranya megyeiek sorozatban harmadik találkozójukat játszották saját közönségük előtt, a 9 nap, 3 csata, 1 cél mottóval Mecseki Hadjáratnak elnevezett sorozatban a kezdésig két csatát már elveszített a PMFC, hiszen a Győrtől és a Kaposvártól is kétgólos vereséget szenvedett, így a mieink ellen mindenképpen győzelemre készültek Lőrincz Emil „katonái”, méghozzá a Dibusz – Gaál, Causic, Lantos, Lázár – Uzoma – Wittrédi, Horváth, Akassou, Nagy – Grumic összetételben. Zsivóczky Gyula egyetlen dolgot kért a csapattól, hogy mindenki ugyanazzal a mentalitással és hozzáállással küzdjön, ahogy azt a Debrecen ellen tette szerda este, mert „a Lombard Pápának jelen pillanatban ez a legnagyobb erőssége”. A pápaiak mestere nem számíthatott a sérült Beliczky Gergőre és Présinger Ádámra, a Loki elleni felálláshoz képest nem volt változás a kezdőben, Zsivóczky a Szűcs – Tóth, Dlusztus, Orozco, Németh M. – Tajthy, Arsic, Quintero, Tóth B. – Lagator, Maric felállást favorizálta. A pécsiek hivatalos honlapjának tudósítása szerint az első 10 perc hazai fölénnyel zárult, jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. A 9. percben Grumics lőtte Szűcsbe a labdát, majd Horváth lőtt 17 méterről fölé. A 27. percben Dlusztus szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutott a Pécs, a labda mögé Causic állt, aki közel 30 méterről védhetetlenül csavarta a labdát a jobb felsőbe 1-0. Tíz perccel később Wittrédi bal oldali pontrúgásába Orozco csúsztatott bele, majdnem öngól lett a menteni akarásból. A félidő lefújás előtt nem sokkal emberhátrányba került a Lombard, Orozco húzta vissza Grumicsot, amiért két percen belül Iványi játékvezető másodszor is felmutatta neki a sárga lapot. Az egyperces ráadásban Szűcs mentett megint egy nagyot, ezúttal Wittrédi szabadrúgását tolta a jobb felső sarok fölé. A szünetben a mieink cseréltek, Rodenbücher jött be Lagator helyett. A vezetés tudatában sem állt le a Pécs, Lantos, Wittrédi és Grumics is közel volt a gólszerzéshez, legközelebb mégis a 64. percben Nagy Olivér járt, aki kilenc méterről lőtt kapura, ám Szűcs a meccs alatt már oly’ sokadszor hatalmas bravúrral mentett. Négy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt, Wittrédi ugratta ki Lázárt, aki hét méterről a kapu közepébe lőtt 2–0. A 85. percben Tóth Bence szépíthetett volna, ám lövése a labda a jobb felső sarka mellett ment el, így maradt a kétgólos hazai siker. A Lombard Pápa 12. vereségét szenvedte a bajnokságban, és a 14. helyet foglalja el a tabellán, április 20-án szombaton 18:30-tól a Győri ETO vendégszerepel Pápán.

PMFC – Lombard Pápa 2-0 (1-0) Gsz.: Causic, Lázár

PMFC: Dibusz – Gaál (’71 Simon), Causic, Lantos, Lázár – Uzoma – Wittrédi, Horváth (’79 Koller), Akassou, Nagy – Grumic (’88 Horváth Zs.)

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth, Dlusztus, Orozco, Németh M. – Tajthy (’77 Király), Arsic, Quintero, Tóth B. – Lagator (’46 Rodenbücher), Maric (’65 Griffiths)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!