Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk, olyan mint egy kert. Öntözni, gondozni kell.


2013-04-13 07:01:49  | cikk: mo  | 


Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk, olyan mint egy kert. Öntözni, gondozni kell. főképe
Cenzúrázott egészség, A koleszterin nem ártalmas vagy az előadás címét is ihletett: Betegségnek tűnő állapotok. Sokaknak e kiadványok jutnak eszükbe, ha meghallják dr. Lenkei Gábor nevét. A legtöbben talán mégis a Cenzúrázott egészség. A betegségipar futószalagján című könyv szerzőjeként ismerik, és úgy emlegetik, hogy ő „az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával”. Nem is csoda, hiszen a kiadvány nagyon kelendő volt, ma már több mint 140 ezer eladott példánnyal büszkélkedhet.

Dr. Lenkei Gábor tegnap este Pápán tartott előadást, melyben útmutatást adott az érdeklődőknek arról, miként őrizhetik meg egészségüket, és küzdhetik le a betegségnek tűnő állapotokat.
Lenkei Gábor arról beszélt, hogy az átlagember rendkívül keveset tud az egészségről, az egészséghez nélkülözhetetlen létfontosságú ismeretekről és arról, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy a testünk, szervezetünk egészségesen működhessen. Más szóval, mik a szervezetünk egészséges működésének alapvető feltételei. A szervezet normál működéséhez szükséges alapvető feltételek hiányában azt hihetjük, hogy az illető beteg, pedig valójában csupán egy betegségnek tűnő állapotban szenved.
- Például, ha valaki nem iszik elegendő vizet, teljesen úgy nézhet ki, mintha beteg lenne. Magas lehet a vérnyomása, szívritmuszavar jelentkezhet, kimerültté, fáradékonnyá, depresszióssá válhat, és még hosszan sorolhatnám. Csakhogy ez az ember nem beteg! Csak szomjas. Helyesebben vízhiányos, azaz valamilyen mértékben ki van száradva. A tartós vízhiány miatt pedig már szomjúságot sem érez. Ha az imént felsorolt tünetek észlelésekor elfelejtjük megkérdezni valakitől, hogy mennyi vizet iszik, és betegnek minősítjük, gyógyszereket írunk elő neki, akkor azzal biztosan tönkre fogjuk tenni azt az embert – fogalmazott az előadó.

Lenkei Gábor szerint manapság kétszer annyi embert minősítenek betegnek és ítélnek indokolatlan gyógyszerfogyasztásra, mint ahányan ténylegesen betegek. Az orvos-író hozzátette, Magyarországon a legóvatosabb becslés szerint is minimum egymillió embert kellene kiszabadítani a hamis betegségtudat és a szükségtelen gyógyszerfogyasztás gyilkos csapdájából.

Lenkei Gábor egészségünket egy kerthez hasonlítja. A kert, ha nem ápoljuk, elvadul. A kertet azonban egyáltalán nem bonyolult gondozni, öntözni.
- Amikor elmondom, hogy mennyi szervezetünk napi vízigénye, akkor mindenki elcsodálkozik, s rádöbben; többé-kevésbé kiszáradt állapotban tartotta a kertet.  A folyadékpótlást az ember súlyához mérten kell meghatározni, amit úgy fogalmaznék meg, hogy 10 kilogrammonként 3 deciliter – tette hozzá az orvos.

A legfontosabb tehát a vízfogyasztás, a folyadékpótlás. De ez még természetesen nem elegendő a szervezet egészséges, problémamentes működéséhez. Kell hozzá még megfelelő tápanyagbevitel és oxigén. Oxigénhez mozgással, sporttal jut szervezetünk, ezért a napi, rendszeres testmozgás elengedhetetlen a betegségekkel szembeni harcban. A tápanyagbevitel tekintetében már összetettebb a kérdés – derült ki az előadáson –, egy biztos, manapság, a modern kor embere egyre kevesebb tápanyagot képes magához venni, ezért az ásványi anyagokat, vitaminokat pótolni kell. Az orvos-író beszélt a vitaminok, főként a C-vitamin jótékony hatásairól. Kiemelte a B1-vitamin fontosságát, amely elengedhetetlen a jó szellemi teljesítményhez, nélkülözhetetlen az izmok, az idegek és a szív normális működéséhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!