Aerobic óra Katus Attilával


2013-04-12 20:53:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Aerobic óra Katus Attilával főképe
A hatszoros világ-, és kétszeres Európa aerobic bajnok Katus Attila mintegy 130 résztvevőnek tartott aerobic órát az Erkel Ferenc Iskola tornatermében, ahol az oktató programját, a Best Body-t is megismertette a nagyközönséggel. A személyi edzőként is dolgozó szakember 2010-ben „Az év Edzője”, 2011-ben „Az Év Aerobic előadója”, a Magyar Torna Szövetség pedig „Az elmúlt 125 év legeredményesebb versenyzőjének” választotta aerobic szakágban. Attila a tréning előtt elmondta, olyan órát tart, ahol nem koreográfiát kell megtanulni, hanem egyszerűen lekövethető erősítő, alakformáló gyakorlatokat mutat be, melyek rendkívül hatékonyak, jól átmozgatják a testet és mindenkinek sikerélményt nyújtanak. Azt is fontosnak tartja, hogy mindenki jól érezze magát az óráján, jó legyen a zene, a hangulat és emellett mindenki kellemes izomlázzal távozzon.
- Olyan koreográfiát nem állítok össze, amit nem lehet végrehajtani, nem hiszek a kemény, poroszos tornában, próbálok egy széles réteghez eljutni, épp ezért sok guggolást, erősítő gyakorlatokat tartalmaz az óra, melyeket végre lehet hajtani – fogalmazott a világbajnok. A legfontosabb a pozitív mozgásélmény, szeretném, hogy aki ide eljön, feltegye magának a kérdést, hogy a hétköznapokban ezt miért nem csinálom. A torna mellett a beszélgetés is nagyon fontos, elengedhetetlen, hogy a gondolkodásunk is rendben legyen, mert ha nem hagyjuk ki az edzéseket, rendszeresen sportolunk, nem fogunk drogozni, dohányozni, ezáltal egészségesebben tudunk élni. Életmódot persze nagyon nehéz váltani, ez egy összetett dolog, a lényeg ebben is a fokozatosság. Azt tanácsolom azoknak, akik most kezdik majd el a mozgást, hogy először ne legyenek nagy elvárásaik magukkal szemben, lépésről-lépésre haladjanak, és akkor meglesz a kitartás gyümölcse.
Katus Attila sok év után adott ismét aerobic órát Pápán, ami látszott is a résztvevők számán, hiszen a hölgyek zsúfolásig megtöltötték az iskola tornatermét. Az aerobic óra kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol bárki feltehette kérdéseit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!