Egészséges életmódra nevel a PÁNKE


2013-04-12 16:45:25  | cikk: mo  | 


Egészséges életmódra nevel a PÁNKE főképe
Az egészséges életmódra nevelés volt a célja annak a rendezvénynek, amelyet a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) szervezett ma délután. A programon a Munkácsy Mihály Általános Iskola két első osztálya vett részt, a gyerekek ízelítőt kaptak az egészséges táplálkozás alapvető elemeiből és a sport, a mozgás fontosságára is felhívták a figyelmet a szervezők. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése” című pályázata nyomán megvalósuló rendezvény egy sorozat része. A mai program célja, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban ismerkedjenek meg a helyes táplálkozás és az egészséges életmód legfontosabb elemeivel. Éppen ezért a rendezvény izgalmas akadályversennyel kezdődött az iskolában, melyet Németh Miklós, a Munkácsy-iskola testnevelés tanára vezényelt a gyerekeknek. A sok mozgással és játékkal tűzdelt akadályverseny után a PÁNKE tagjai, a szülők, a pedagógusok és a tanulók együtt készítettek finomabbnál finomabb salátákat, amelyeket aztán közösen el is fogyasztottak.

Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke elmondta, két éve életmódot váltott, azóta sokkal jobban figyel az étkezések minőségére és erre tanítja gyermekeit is. Úgy fogalmazott, fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a helyes táplálkozás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Ehhez pedig nem kell sokat tenni, mint minden nap mozogni legalább 20 percet, gyümölcsöt és zöldségféléket fogyasztani. Krasztel Lászlóné gyakran helyez a család asztalára zöldséges ételeket, és igyekszik arra nevelni gyermekeit, hogy minden nap megegyenek legalább egy almát, vagy répát. A PÁNKE vezetője kedvenc gyümölcssalátájának receptjét is megismertette a résztvevőkkel, így a program végén a gyerekek megkóstolhatták az ízletes almás fahéjas gyümölcssalátát is.

A PÁNKE következő rendezvénye május 11-én lesz, melynek keretében felvonulással hívják fel a figyelmet a család fontosságára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!