Egyesületté alakult a Somlói Borrend


2013-04-12 06:27:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egyesületté alakult a Somlói Borrend főképe
A Somlói Borrend tegnap délután tartotta közgyűlését az evangélikus gyülekezeti házban, melyen a jelenlevők először beszámolót hallgathattak meg az elmúlt félév munkájáról, valamint végbement a korábban eldöntött szervezeti átalakítás. A Somlói Borrend 1992-ben alakult Magyarország legkisebb történelmi borvidékén. Tagjainak száma közel 200 fő. A borrend nagymestere Unger Tamás alpolgármester, örökös tiszteletbeli nagymestere Fehérváry Károly, ceremóniamestere Polgárdi Sándor, pecsétőre Borbély Lajos, kancellárja Illés Nándor, mesterei pedig Györgykovács Imre, Dreisziger József, Somogyi Lajos és Tornai Tamás.  Unger Tamás nagymester érdeklődésünkre elmondta, több mint fél év telt el a Somlói Borrend 20 éves jubileumi közgyűlése, és egy év a tisztújító közgyűlés óta.
- Az elmúlt időszakban igyekeztünk a borrend kapcsolatát más borrendekkel feleleveníteni és új kapcsolatokat kialakítani. A rend részt vett a Pápai Cicege és Bornapokon és a Szent Márton Napi Libavigasságokon is. A Somlói Borrendnek elindult a saját honlapja, amit a somloiborrend.hu címen találhatnak meg az érdeklődők, valamint egy közösségi portálon is alakítottunk ki egy felületet, Somlói Borrend néven. Mindkét oldalnak az a lényege, hogy a Magyar Borrendek Országos Szövetségénél regisztrált borrendekkel tartsuk a kapcsolatot, tapasztalatot cseréljünk és a somlói borosgazdákkal, Somlón tevékenykedőkkel kialakítsunk egy olyan viszonyt, melynek során felajánljuk a segítségünket, a marketing tevékenységünket - hangsúlyozta Unger Tamás.
- Elérkezettnek látjuk az időt, hogy a tisztújító közgyűlésen elhangzott szervezeti átalakítást elvégezzük, hiszen az elmúlt év is megmutatta, hogy sok esetben a működésképtelen szervezet miatt a rend csekély hatékonysággal tudja kitűzött céljait elérni, bevételi lehetőségei szinte teljesen megszűntek, pályázati és támogatási lehetőségei a szervezeti forma miatt beszűkültek. Ezért a Somlói Borrend működését a jövőben egyesületi formában kívánjuk folytatni, amelynek megalapításához szívesen várjuk a Somló bortermelőit, a somlói borbarátokat. Az egyesület célja továbbra is a somlói borvidék, a somlói bor népszerűsítése, a Somló hagyományainak megőrzése, Somló és Pápa város együttműködésének megerősítése, a környék gazdasági, idegenforgalmi céljainak megvalósulásában való közreműködés és a kulturális értékek gyarapítása - tette hozzá a nagymester.
A jövőbeni terveik között szerepel, a taglétszám bővítése és a hölgy szekció kialakítása, hiszen a hölgyek szervezési tevékenységükkel sokat tudnak tenni a borrend működéséért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!