Nagy László járási szavalóverseny a Tarczyban


2013-04-11 19:30:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nagy László járási szavalóverseny a Tarczyban főképe
A költészet napjához kapcsolódva minden évben a Tarczy Lajos Általános Iskola ad otthont a városi-területi Nagy László szavalóversenynek, melyet idén 24. alkalommal hirdetett meg az intézmény az általános iskolás korú tanulók számára. A rangos megmérettetésen idén Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára emlékeztek a névadó, Nagy László mellett.  Weöres Sándor iskolai tanulmányait a pápai evangélikus elemi népiskolában kezdte meg, majd a Vas megyei Csöngén folytatta. Nagy László a jogelőd Római Katolikus Polgári Fiúiskola tanulója volt.
Venczel Csaba iskolaigazgató ünnepi köszöntője után Lombosi Anikó munkaközösség-vezető és Szalóky-Kató Ágnes közösen szavaltak egy Weöres Sándor-verset, majd rögtön el is kezdődött a verseny három helyszínen.
- Az idei versenyre 56 diák nevezett, főként pápai iskolákból, de voltak tanulók Hetényből, Mihályházáról, Csótról, Pápakovácsiból és Homokbödögéről is. Minden városi és környéki iskolából évfolyamonként egy versenyzőt vártunk. Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Weöres Sándortól és Nagy Lászlótól - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.
A zsűriben helyet foglalt az 1-2. osztályosoknál Magvasiné Sebestyén Zsuzsanna, a Huszár lakótelepi Óvoda óvónője, dr. Kontrát Károlyné Vas Zita, a Tarczy Lajos Általános Iskola ifjúságvédelmi felelőse és Orosz Péterné, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanítónője. A 3-4. osztályokat Dr. Berki Sándorné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyugalmazott tanítónője, Kövy Rózsa, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanára és Balázsné Márton Mária, a Tarczy Lajos Általános Iskola nyugalmazott tanítónője értékelte. Az 5-8. osztályoknál pedig Dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK vezetője, Bördén Julianna, az Acsády Ignác Szakképző Iskola tanára és Gosztola István nyugalmazott mérnök, amatőr versmondó alkották a zsűrit.
A legjobbakat a zsűri oklevélben és értékes könyvjutalomban részesítette.

Képek:

Pápa városi-járási Nagy László szavalóverseny, rendező: Tarczy Lajos Általános Iskola
1. osztály
I. Pócsi Vivien – Weöres iskola
II. Bognár Levente – Erkel iskola
III. Babai Anna – Tarczy iskola, Pápa
Különdíj: Hencz Kornél – Tarczy iskola, Hetény, Szlovákia
 
2. osztály
I. Gál Ádám Vajk – Tarczy iskola, Hetény, Szlovákia
II. Ruip Brigitta – Erkel iskola
III. Nagy Kíra Rebeka – Csóthi Géza iskola, Csót
Különdíj: Petrákovics Ábel Csaba – Tarczy iskola, Pápa
 
3. osztály
I. Schermann Evelin – Erkel iskola
II. Cseke Patrik – Weöres iskola
III. Császár Ferenc – Munkácsy iskola
 
4. osztály
I. Hunyady-Nagy Sára – Tarczy iskola, Pápa
II. Polgár Patrícia – Weöres iskola
III. Kőszegi András – Munkácsy iskola
5-6. osztály
I. Gál Réka Ágota – Tarczy iskola, Hetény, Szlovákia
II. Mezőfi Gréta – Tarczy iskola, Pápa
III. Tegyi Nóra – Weöres iskola
Különdíj: Magvasi Sándor – Pápakovácsi
 
7-8. osztály
I. Farkas Boglárka Lúcia – Weöres iskola
II. Szalóky-Kató Ágnes Ilona – Tarczy iskola, Pápa
III. megosztva: Szücs Ildikó - Erkel
                        Varga Rebeka – Munkácsy iskola

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!