A költészet napjára emlékeztek a türrösök


2013-04-11 19:21:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A költészet napjára emlékeztek a türrösök főképe
A Türr István Gimnázium színjátszó csoportja, a Theatürr, a Petőfi Sándor Gimnázium PSG színjátszósai és a Teleszterion Színházi Műhely együttesen rendezte meg a költészet napi rendezvényt a Türr István Gimnáziumban. A délelőtti program keretein belül minden olyan osztály, akiknek magyar órájuk lett volna, egy-egy színházi élményben részesülhetett.
A nap célja, hogy a színház és az irodalom segítségével felrázza egy kicsit az év vége közeledtével egyre szürkébbé váló hétköznapokat. A nap folyamán 4 előadást, 12 felvonásban láthatott a diákközönség. A programok illeszkednek a tanítási rendhez, így egész délelőtt irodalmi- és színházi jellegű meglepetések várják a diákokat - mondta Móczár Bence, az egyik szervező, a 10. A osztály tanulója.
Bence érdeklődésünkre elmondta még, nagyon szeret verseket olvasni, kedvenc költője Radnóti Miklós.
-A vers egy eszköz, amire manapság nagy szükség van, s egyre inkább kezdünk visszatérni hozzájuk - tette hozzá a fiatal fiú.
A rendezvényen a petőfisek a Log Out-ot, a türrösök Háy János: Senák című darabját, és egy Örkény egypercesekből készült, a Megpróbálunk vízen járni darabját, valamint Kása Ferenc, a Teleszterion Színházi Műhely tagja a Lepkegyűjtő-t mutatta be. A diákok az ajtókra, a falakra rövid verseket ragasztottak ki, szembesülve azzal, hogy ma van a költészet napja, s mindenki álljon meg egy pillanatra, s olvassa el ezeket. A versek főként Fodor Ákostól és Weöres Sándortól származtak, melyeket az intézmény magyar munkaközössége válogatott ki. A rendezvényt  tanári versfelolvasás is színesítette a nagyszünetben, az egyes órák közötti szünetekben pedig verseket hallgathattak a diákok az iskolarádión keresztül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!