A fogápolásról a legkisebbeknek


2013-04-11 18:21:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A fogápolásról a legkisebbeknek főképe
Az Egészségügyi napok 2013. keretében fogápolás témában hirdetett rajzpályázatot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ az óvodásoknak. A pályázatra az idei évben is szép számmal érkeztek pályamunkák, közel 70 kisgyermek örökítette meg a foggal, fogászattal kapcsolatos pozitív és negatív élményét. A legötletesebb rajzokat oklevéllel, rajzeszközökkel, fogkefével jutalmazták.  A zsűrit Róka Norbert, Nagy Nándorné, Dani Xénia és Szabadkai Verita alkották.
Szabadkai Verita művelődésszervező hírportálunk kérdésére elmondta, az Egészségügyi napokat már több éve rendszeresen megszervezik áprilisban, az egészségügyi világnaphoz kötődően.
- A programsorozat célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a helyes életmódra, a helyes táplálkozásra. Minden évben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kicsikkel megismertessük a helyes fogápolás műveleteit, hiszen a tejfogak ápolása ugyanolyan fontos, mint a maradandó fogaké - mondta Szabadkai Verita.
A díjkiosztót követően Burján Ernőné, a Népegészségügyi Intézet egészségfejlesztője tartott játékos foglalkozást a gyerekeknek. Beszélt a fogmosás fontosságáról, a rendszeres ellenőrzés szerepéről, és a helyes táplálkozásra is felhívta a jelenlevők figyelmét.
A gyermekek alkotásaiból nyílt kiállítás április 16-ig tekinthető meg a színházépület előadótermében.
Az Egészségügyi napok holnap, azaz pénteken délelőtt folytatódik, amikor is szenvedélybetegekkel beszélgethetnek a PGSZKIK tanulói a tagintézményben.
 

Képek:

Eredmények:
Schmidt Gerda (Napközi Otthonos Óvoda, Nagygyimót)
Ügyeskedők (Szent Anna Róm. Kat. Óvoda)
Bella Barbara (Huszár ltp-i Óvoda)
Péter Zsófia (Szivárvány Óvoda)
Benke Laura (Nátuskerti Óvoda)
Winhoffer Júlia (Fáy András ltp-i Óvoda)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!