Tájékoztató az új Nemzeti Agrárgazdasági Kamaráról


2013-04-11 17:41:31  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Tájékoztató az új Nemzeti Agrárgazdasági Kamaráról főképe
Zsúfolásig megtelt a Tapolcafői Művelődési Ház a helyi kertbarát kör aktuális összejövetelére, amelynek Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke volt a vendége szerdán este.
A politikus a március végén megalakult új Nemzeti Agrárgazdasági Kamaráról tartott átfogó tájékoztatót az egybegyűlteknek, majd pedig a kertbarátok kérdéseire is válaszolt. Győrffy Balázs hírportálunknak elmondta, örömmel tett eleget a tapolcafőiek meghívásának, és egy érdeklődő, aktív közösséget ismert meg a településen.
– Rendkívül fontosak azok a tapasztalatok, amiket az ilyen fórumokon szerzünk. Ezek egyfajta iránymutatásként is szolgálhatnak a munkánkat illetően – fogalmazott a képviselő, majd kérdésünkre kitért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára, amit széles tagsági kör alapján saját bevételből és magasabb költségvetéssel dolgozó köztestületként jellemzett.
– Egy jelentősebb tagdíjbevétellel rendelkező köztestület esetében lehetősége van arra, hogy egy szélesebb körű és magasabb színvonalú, szolgáltató kamara jöjjön létre. A hangsúly a szolgáltatásokon van. Célunk, hogy a befizetett tagdíj mértékénél nagyobb értékű szolgáltatásokat nyújtsunk. Ez nagy kihívás, ugyanakkor rendkívül szép feladat is egyben – jegyezte meg Győrffy Balázs.
Mint mondta, a kamara egyebek mellett segítséget nyújt a piacra jutásban, és itt akár az export is szóba jöhet. Továbbá erősítik, bővítik a tanácsadói szolgálatot: a piaci információkon túl pályázati, pénzügyi, valamint jogi tanácsokkal látják el a tagokat. – Emellett a gazdálkodáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat is kínálunk, és természetesen nyitottak vagyunk minden jó ötletre. Szeretnénk, hogy mindenki úgy érezze, nem a kamarának vannak tagjai, hanem a tagoknak van egy kamarájuk. Ezért dolgozunk – fűzte hozzá.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökétől megtudtuk, tizenegy sávban, a gazdasági teljesítőképességgel arányosan határozták meg a tagdíjakat. – 2000 forint a legalacsonyabb, míg 1 millió forint a legmagasabb tagdíjunk. Nyilván a 2000 forintos sávba az tartozik bele, aki eseti jelleggel végez agrárgazdasági tevékenységet, tehát például kiviszi a tojásait a piacra. Az 1 millió forint a többmilliárdos árbevétellel rendelkező nagyvállalatok tagdíja. Az említett két összeg között rendkívül széles spektrum van. Például egy 10 millió forintos nettó árbevétellel rendelkező termelőnek 10 ezer forintos tagdíjat kell fizetnie, ez pedig a bevételének csupán az egy ezreléke – mutatott rá Győrffy Balázs.
Az előadás után a Tapolcafői Kertbarát Kör tagjai remek hangulatú, vidám ünnepléssel folytatták az estét, amelynek során névnapos társaikat is köszöntötték.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!