Kovászna új polgármestere látogatott Pápára


2013-04-11 14:37:35  | cikk: mo  | 


Kovászna új polgármestere látogatott Pápára főképe
Lőrincz Zsigmond korábbi polgármester tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt új polgármester áll Kovászna, Pápa testvérvárosa élén. Thiesz János korábban alpolgármesterként tevékenykedett a településen. Az új polgármester ma nem hivatalos látogatást tett Pápán, családjával érkezett Magyarországra. Kovászna polgármesterét Áldozó Tamás és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője fogadta a Városháza épületében. Thiesz János három évvel ezelőtt járt Pápán. A polgármester megtekintette a Városháza megújult épületét, tájékozódott az utóbbi években végbement fejlesztésekről és látogatást tett a város nevezetességeiben, egyebek mellett az Esterházy-kastélyban és a Kékfestő Múzeumban.

Bár hivatalos partnervárosi szerződés 2011 óta él Pápa és Kovászna között, a kapcsolat már sokkal régebbi. Áldozó Tamás a '90-es évek közepén találkozott először Thiesz Jánossal, majd az évek során folyamatos volt az együttműködés a két város vezetése között. Thiesz János a mai látogatás kapcsán úgy fogalmazott, fontosnak tartja a Kovászna és Pápa között kialakult testvérvárosi kapcsolat továbbépítését. Elmondta, szívesen látják településükön a pápaiakat és ő is mindig örömmel jön Pápára. Októberben például kovásznai delegáció látogat városunkba a hagyományosan megszervezendő nívós órakiállításra és az adventi programsorozatban is képviselteti magát az erdélyi település – derült ki a mai látogatás alkalmával.

Az elmúlt évek során nagyon sok pápai fordult meg Kovásznán, és így lesz ez a jövőben is – tudtuk meg Áldozó Tamástól, Pápa polgármesterétől. A következő hetekben a Határtalanul program keretében a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai látogatnak a településre, és a nyugdíjas egyesület is tervezi kirándulását Sepsiszentgyörgyre és Kovásznára. Áldozó Tamás hangsúlyozta, bízik benne, hogy a jövőben minél több pápai juthat el az erdélyi településre és ismerheti meg a város nyújtotta lehetőségeket, kivált az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket, hiszen Kovászna népszerű fürdőváros. A polgármester beszámolt arról is, hogy a városunkban működő Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány a pápai delegáció legutóbbi látogatása alkalmával egy mosógépet és egy fűnyírót adományozott a Böjte Csaba által alapított kovásznai gyermekotthon számára. Áldozó Tamás hozzátette azt is, a legutóbbi találkozón egyeztetéseket folytattak egy a szomszédos Kommandó településen kialakítandó gyermektábor megvalósításáról, amely állandó bázisa lehetne magyarországi gyermekek háromszéki kirándulásainak. Ez a közeljövő egyik jelentős feladata lesz – húzta alá a polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!