Továbbra is Bitai Sándor a Pápa Városi Polgárőr Egyesület elnöke


2010-01-17 19:56:18  | cikk: HuHa  | 


Évértékelő és tisztújító közgyűlést tartott ma délelőtt a Pápa Városi Polgárőr Egyesület. A Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében összegyűlt tagságnak Bitai Sándor elnök tartott beszámolót a múlt évben végzett tevékenységről. 2009-ben a polgárőrség létszáma 60 fő volt, a tagok ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában végezték feladatukat: 902 alkalom során 6105 órát töltöttek el szolgálatban. Tevékenységük elsősorban a bűnmegelőzésre terjedt ki, a rendőrséggel közösen 1452 órát töltöttek járőrszolgálat ellátásával és 850 órát a Közterület Felügyelet munkatársaival. Jelentős szerepet vállaltak a rendezvények és események biztosításában is, mind Pápa városában, mind a környékbeli településeken aktívan közreműködtek a programok zavartalan lebonyolításában. Ez a tevékenység 1026 óra szolgálatadást jelentett a polgárőröknek – mondta az elnök.

A kiemelten közhasznú egyesületként működő polgárőrség éves közhasznúsági jelentését Bódai Attila elnökhelyettes ismertette. Az egyesület jól gazdálkodott az elmúlt esztendőben –derült ki a beszámolóból. A közel egy millió forintos forrásból több mint kétszázezer forintot takarítottak meg az év végéig. A főként támogatásokból működő csoport Pápa Város Önkormányzatától negyedmillió forintot kapott a működéshez, az Országos Polgárőr Szövetség 300 000 forinttal, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség pedig 100 000 forinttal járult hozzá a költségvetéshez. Emellett egyéni támogatásokból, az adó 1 százalékának felajánlásaiból és a tagdíjból tudtak gazdálkodni. A kiadási oldalon a legnagyobb tételt az üzemanyag költség és a használatra kapott Lada Niva gépkocsi üzemben tartása jelentette, amellyel az Öreghegyben és a város külterületén végzett járőrszolgálatot tudták hatékonyan végrehajtani. Emellett nagyobb összeget fordítottak a polgárőr ruházat egységesítésére és biztosítására.  A múlt évben 906 533 forint bevétellel számolhattak és takarékos gazdálkodással 233 066 forint maradvánnyal kezdték meg a 2010-es esztendőt – hangzott el az elnökhelyettes tájékoztatójában. Az etikai bizottság beszámolóját követően a tagság egyhangúan elfogadta a múlt évről szóló beszámolókat és tájékoztatót hallgatott meg a Polgárőr Törvény módosításairól.

 A hozzászólásokban Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte a pápai polgárőrök munkáját, megfogalmazása szerint a megyében példaértékű a pápaiak tevékenysége. Elismeréssel nyilatkozott az egyesületről dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő is, majd elmondta, az idei városi költségvetési tervezetben 250 000 forintos támogatást jelöltek meg a helyi polgárőrség számára. Dr. Töreki Sándor rendőr alezredes, a Pápa Városi Rendőrkapitányság vezetője köszönetet mondott a tagoknak a rendőrség munkáját segítő tevékenységért. Mint mondta, a közös szolgálatok, a kiemelkedően jó kapcsolat és együttműködés nagy segítséget jelent a rendőröknek mindennapi feladatellátásuk során.

A közgyűlésen a 2009-es esztendőben végzett kiemelkedő szolgálatellátásért öt polgárőrt jutalmaztak, majd az új elnökség megválasztásával folytatódott az ülés. A tagok titkos szavazással újabb öt évre bizalmat szavaztak Bitai Sándor elnöknek, elnökhelyettesnek pedig ismét Bódai Attilát választották meg. Alelnöki poszton Szalai Tibor teljesít szolgálatot, az egyesület titkára Schmidt Ferenc lett az etikai bizottságot pedig Váci Miklós vezeti.

Az évértékelő közgyűlés rendkívüli közgyűléssel folytatódott, melyen a tagság határozatot hozott azokról - az Országos Polgárőr Szövetség által megjelölt - plusz feladatokról, melyek további bevételi forrásokat jelenthetnek az egyesület számára. Így a rendőrséggel való folyamatos szolgálatellátás erősítését és a bűnügyileg fertőzött területeken fokozott járőrszolgálat ellátását vállalta a 2010-es évre a Pápa Városi Polgárőr Egyesület.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!