Közel 150 résztvevő az idegennyelvi „Ki mit tud?”-on a PGSZKIK-ban


2013-04-09 06:47:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közel 150 résztvevő az idegennyelvi „Ki mit tud?”-on a PGSZKIK-ban főképe
Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg első ízben az idegennyelvi „Ki mit tud?”-ot a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézménye (volt Közgáz). A tehetségkutató műsorhoz hasonló, jó hangulatú programnak a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményének aulája adott otthont április 8-án.  A megmérettetésre a város középiskolái neveztek, összesen öt iskola, 24 produkcióval, 30 művészeti alkotással s közel 150 résztvevővel. A műsor rendkívül színes volt, hiszen angol nyelvű slágereket, thai népdalt hegedűvel és gitárral kísérve, francia nyelvű jelenetet, orosz dalt, olasz rap-et és német éneket is hallhatott a közönség. Nagy sikert aratott a PGSZKIK 11. D osztályának country tánca, melyet az egész osztály együtt táncolt. A programot a tagintézmény 12. évfolyamos szakács és 11. évfolyamos pincér tanulóinak bajor ételkészítési és felszolgálási bemutatója tette érdekesebbé.
- Iskolánk idegennyelvi munkaközössége tavaly ősszel döntött úgy, hogy egy tehetségkutató vetélkedőt hirdet a város középiskolásai részére. Azért is gondoltunk erre a fajta megmérettetésre, mert az elmúlt években városi szinten inkább fordítói, nyelvtani és szépkiejtési versenyek közül választhattak a diákok. A tévés tehetségkutató műsorok adták az ötletet, hogy mi is próbálkozzunk meg valami hasonlóval, persze az idegen nyelvek tanulásához kapcsolódóan. A következő kategóriákban lehetett nevezni: ének-zene, tánc, vers-próza és jelenet. De rajzokat és fotókat is lehetett előzetesen készíteni. Azt terveztük, hogy győzteseket kategóriánként hirdetünk, és nem nyelvenként - tájékoztatta hírportálunkat Németh Éva, a PGSZKIK székhelyintézményének idegennyelvi munkaközösségvezetője. Kapcsándi Klaudia, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola 12. D osztályos tanulója érdeklődésünkre elmondta, a Captain Jack című dalra táncolt 12 osztálytársával együtt.
- Nagyon élveztük a táncot. Mi mindenképpen egy angol számra akartunk táncolni, hiszen az osztályban mindenki tanul angolul. A produkciót nem volt nehéz betanulni, bár több hónapig készültünk vele, kimondottan a ki mit tud-ra, Fodor Tímea tanárnő segítségével. Terveink között szerepel, hogy a mihályházi táncfesztiválon is fellépünk vele - mesélte mosolyogva a diáklány.
Péntek Róbert, a Türr István Gimnázium 10. A osztályos tanulója elmondta, csoporttársaival a mai napon egy orosz dallal léptek „színpadra”. Az osztály az orosz nyelvet az idei tanévben kezdte el tanulni, nagy sikerrel. Róbert szerint nagyon jó a csapat, szeretik az oroszt, bár a nyelvtannal még meg kell birkózniuk.
A versenyen minden résztvevő emléklapot, csokit és tollat kapott, a legjobbak pedig könyvjutalomban és édességben részesültek.
A program egy közös tánccal, az ún. ACES tánccal zárult, melyet a résztvevők a helyszínen tanultak meg Szakács Eszter 13. D osztályos tanuló vezetésével, miközben a zsűri tanácskozott. A zsűri tagjai a középiskolák képviseletében nyelvtanárok voltak. A bizottság elnöki feladatát Oláh Júlia, a Teleszterion Színházi Műhely tagja látta el. 

Képek:

A verseny végén a következő eredmények születtek:

Vers-próza kategória 1. helyezett: Hunyadi-Nagy Eszter - angol nyelv (Petőfi Sándor Gimnázium, 11. B)

Jelenet kategória 1. helyezett: Francia nyelvű színjátszó csoport - francia nyelv (Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola)

Tánc kategória 1. helyezett: 11. D, Country tánc- angol (PGSZKIK)


Ének-zene kategória 1. helyezett: Nagy Estilla - angol nyelv (Petőfi Sándor Gimnázium, 11. B)
2. helyezett: Uffa-rap - olasz nyelv (Türr István Gimnázium és Kollégium, 9-10.évfolyam)
3. helyezett: Potap és Nasztya,

Nyári dal - orosz nyelv (Türr István Gimnázium és Kollégium, 9-10. évfolyam)

Rajz kategória, 1. helyezett: Fanatan Ioana - Fachwerkhaus (PGSZKIK, 11. A)

Fotó kategória, 1. helyezett: Berta Loretta - Salzburg (PGSZKIK, 12. D)

Különdíj: Ploy Suebpa, Dannakhinrat Onijra, Kit-Amnuaiphorn Krittanai - thai (Petőfi Sándor Gimnázium)

Bajor ételkészítés és felszolgálás - német (PGSZKIK, 12. VI, 11. VL)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!