Érmék seregszemléje


2013-04-07 23:43:53  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Érmék seregszemléje főképe
Közel 160 asztal telt meg érmékkel, jelvényekkel, bélyegekkel, történelmi pénzekkel, katonai kitüntetésekkel és hatástalanított fegyverekkel, valamint számos egyéb, gyűjteménybe való csecse-becsével, ritkaságnak számító tárggyal a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában vasárnap. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) pápai csoportja 32. alkalommal rendezte meg a Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozót, amely az egész Dunántúlról városunkba vonzotta a gyűjtőket.
A hagyományosan tavasszal tartott találkozóra folyamatosan érkeztek az érdeklődők, a szervezők becslései szerint félezer vendég fordult meg az országosan is jegyzett rendezvényen. A nagy népszerűségnek örvendő esemény sikerében semmi meglepő sincs, hiszen a gimnázium aulája bőven kínált látnivalót, a programot pedig kisárverés és tombolasorsolás is színesítette.
– Ez a rendezvény eddig mindig sikeres volt, ami a helyszínnek is köszönhető. Nagy szerencsénk van ezzel az aulával, hiszen mi itt egy térben tudjuk megrendezni a találkozót. Általában iskolaépületekben tartják a hasonló eseményeket, de máshol a gyűjtők osztálytermekben kénytelenek bemutatni kollekciójukat, így pedig eléggé széttagolódik a rendezvény. Sokan irigykednek is a pápai helyszínre. A kedvező környezeti adottságokon túl persze unatkozni sem hagyjuk a résztvevőket, a kísérőprogramjaink is népszerűek – nyilatkozta hírportálunknak Lóky György, a MÉE pápai csoportjának elnöke.
Megtudtuk tőle, tapasztalatai szerint egyre inkább szűkül azon gyűjtők köre, akik igazán komolyan gondolják a gyűjtést, ezáltal pedig gondozzák, fejlesztik, bővítik a kollekciójukat és továbbörökítik a gyűjtőszenvedélyt. Ettől független az egyesület tagjai nem csüggednek, és továbbra is megszervezik a hagyományossá vált nívós rendezvényeiket. Legközelebb augusztusban érem- és fegyverbörzét tartanak ugyancsak a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!