”A kutya az ember legrégebbi és leghűségesebb társa” - Rekordszámú résztvevő a kutyakiállításon


2013-04-06 17:15:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


”A kutya az ember legrégebbi és leghűségesebb társa” - Rekordszámú résztvevő a kutyakiállításon főképe
Az elmúlt napok rendkívül esős időjárásának köszönhetően idén új helyszínen, az Interspar mélygarázsában rendezték meg a 15. C.A.C. Kutyakiállítást. Az egész napos szórakoztató programra rekordszámú kutyatulajdonos jelentkezett. A rendezvény fővédnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja volt. A kutyakiállításra már kora reggel érkeztek kisebbnél kisebb, nagyobbnál nagyobb ebek gazdáikkal az ország különböző pontjairól, sőt még külföldről is.
A megnyitón Ács Béla, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Pápai Szervezetének elnöke köszöntötte a szép számban megjelenteket, köszönetét kifejezve az új helyszín biztosításárért.
- Az idei versenyre rekordszámú versenyző, vagyis 850 kutya és tulajdonosa nevezett be, 149 fajtában. A rangos megmérettetésre Magyarországon kívül Ausztriából, Szerbiából, Lengyelországból, Oroszországból és még Izlandról is érkeztek kiállítók. A bírálatok tíz ringkörben zajlanak - tájékoztatta hírportálunkat Ács Béla.
A nívós kiállításon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, kormánymegbízott is köszöntötte a versenyzőket. Mint mondta, a nevezési számokat tekintve Pápa városa egy visszatérő, kiváló helyszíne a kiállításoknak. Reméli, még sokszor szerveznek a városban hasonló nemzetközi kiállításokat.
Dr. Hermann István önkormányzati képviselő megnyitóbeszédében elmondta, számára a magyar kutyafajták a legkedvesebbek, hiszen ő maga is egy puli páros boldog tulajdonosa.
Soós Attila bíró érdeklődésünkre elmesélte, hogy ő a mai napon a nagytestű, szőrös kutyákat, leginkább a primitív ősi típusokat pontozza.
- Számomra ezek a kutyák, vagyis a hegyi típusú ebek a kedvencek. Valójában nekem is újfoundlandi és kuvasz kutyáim vannak. Gratulálok a pápai egyesületnek, hiszen ők rendezték meg a világ első garázskiállítását, ami nagyon jó kezdeményezés - mondta a bíró.
Hermánné Bedics Rita Sárvárról érkezett Pápára tacskóival.
- Nagyon szeretem a tacskókat, mivel vadászok is, és nagyon fontosnak tartom, hogy a tenyésztés mellett vadászni is tudjam vinni őket, és egyben a család kedvencei is ők. A tacskó egy kiváló vadászkutya, sebzett vadat tudok vele kerestetni, vízből a kacsát kihúzatjuk vele, de vaddisznót is tud hajtani. A tacskókat manapság inkább kedvencnek keresik, de egyre inkább a vadászok is használják. A kutyáknak ez egy kiváló helyszín, mivel nem minden eb bírja a nagy sarat - mondta a fiatal ebtenyésztő hölgy.
Szabó Kitti 12 éves kislány szüleivel látogatott ki a rendezvényre, mivel szeretnének a közeljövőben egy kiskutyust, s úgy gondolták, ez egy jó alkalom a számukra legkedvesebb fajta kiválasztására.
A megnyitó ceremóniát követően azonnal megkezdődtek a bírálatok, a vezetőbíró ezúttal Harsányi Péter volt, a ringkörökön pedig Gellén Tibor, Soós Attila, Glória Wagner, Korózs András, Lydija Mihalovic, Szabó Sándor, Gröschl Ferenc, Hartmann György és Evica Misic bírálta el a szebbnél szebb ebeket.
A jó hangulatú verseny a délutáni órákban ért véget a legjobbak versenyével, a népszerű Best in Show-val.
A soron következő C.A.C kiállítás Zalaegerszegen lesz majd május végén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!