Nem javul a helyzet Nemesgörzsönynél – minden segítő kézre szükség van


2013-04-06 10:13:46  | cikk: HuHa  | 


Nem javul a helyzet Nemesgörzsönynél – minden segítő kézre szükség van főképe
Marcaltőnél a tegnap épített gátak jól tartják magukat, a házakat óvják a víztől, de Nemesgörzsönynél nem sokat javult a helyzet. A szakemberek és az önkéntesek hajnali négyig rakták a homokzsákokat, s reggel hétkor újra csatarendbe álltak a megbomlott Marcal part elzárására. Az épített gát hossza jelentősen növekedett, de még mindig nem tudták elzárni a kiömlő víz útját. Csillag István, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta, a tegnapi mentőcsapathoz ma csatlakoznak rendőrök, vámosok és várnak minden önkéntes segítőt is a védőgát építéséhez.
Azt, hogy a Marcal ezen a szakaszon tetőzött-e, biztonsággal nem lehet állítani, a szakemberek szerint még mindig emelkedni látszik a vízszint. A védekezésen jelenleg is több százan dolgoznak, rakják, hordják, adják kézre a homokzsákokat, melyekből a vizet megfogó gát épül a partélen.
A környező falvakban önkéntes csapatokat toboroznak, akiket busszal szállítanak a helyszínre, hogy segíthessék a munkát, de egyéni önkénteseket is várnak. A mostani álláspont szerint – ha folyamatosan lesz elég ember a védekezéshez - talán kora estére sikerül elzárni a víz útját, ami a mederből kilépve Marcaltő irányába zúdul tovább.

Képek:


Címkék: árvíz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!