Borban az igazság - 36 bormintát bíráltak a kertbarátok


2013-04-05 19:41:38  | cikk: mo  | 


Borban az igazság - 36 bormintát bíráltak a kertbarátok főképe
15 éve rendszeresen megszervezi házi borversenyét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kertbarát Népfőiskolája. A borversenyen dr. Mail József apát-plébános is köszöntötte a megjelenteket, majd megáldotta a nevezett borokat. Az idei megmérettetésen 39 mintát ízlelgettek a tagok és a bírálóbizottság. Az Öreghegy, a Kishegy és a Törzsökhegy szőlőiből származó borminták közt 24 fehér és 15 vörös palack várta az értékelést. A bírált nedűk jórészt vegyes borok voltak, de akadtak köztük fajtaborok is, így például olaszrizling, chardonnay, tramini, vagy a vörösek közül a kékfrankos és az otelló. Farkas Tibor, a Kertbarát Népfőiskola elnöke tájékoztatott, az idei borverseny bírálóbizottságában a pannonhalmi borvidék gazdái foglalnak helyet. A bizottság elnöke Lengyel István, tagjai pedig Dé Géza, illetve egy helyi bortermelő, Vörös Imre Nagygyimótról.

Farkas Tibor érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi borokról rendkívül jó az összbenyomása. A 2012-es évjárat igazán jó, igaz szárazság volt, a savtartalomból veszítettek a borok, amit pótolni lehetett. A tavalyi borok minősége igen jó – hangsúlyozta az elnök.

A Kertbarát Népfőiskola következő heteit a Pápai Agrárexpóra való felkészülés tölti ki, hiszen a csoport minden évben gazdag kínálattal jelenik meg a rangos mezőgazdasági szakkiállításon és vásáron. Így lesz ez az idei évben is. A Kertbarát Népfőiskola így zárja a tavaszi szezont.  

Képek:

A borverseny eredménye:

Fehér borok:

arany minősítés: 6 db
ezüst minősítés: 13 db
bronz minősítés: 5 db

Vörös borok:

arany minősítés: 5 db
ezüst minősítés: 10 db
bronz minősítés: - 

Nagyarany minősítést ért el Stenger József olaszrizlingje. 

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!