Kiváló eredményeket értek el judókáink


2013-04-05 10:47:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kiváló eredményeket értek el judókáink főképe
A Bakony Judo Club számára a versenyidőszak Nemesvámoson kezdődött, ahol a Veszprém Megyei Diákolimpiát rendezték. Az egyesület 13 sportolóval vett részt a versenyen, ahol hét első, négy második, és két harmadik helyet szereztek. Szintén bronzéremmel gazdagodott -73 kilogrammos súlycsoportban Molnár Gergő, aki a Rendvédelmi Szervek Judo Országos Bajnokságán állt tatamira, és a 20 fős mezőnyben négy küzdelem után a végzett a harmadik helyen.
Két napon keresztül Százhalombatta városa látta vendégül a XV. Masters Nyílt Országos Bajnokság résztvevőit. Az első napon tizenkét ország 189 masters judokája lépett tatamira. Az M4-es korosztály -81 kg-os súlycsoportjában a Bakony Judo Klub edzője, Végh József a még pontszerző 7. helyen végzett. Másnap került sor a Kata (formagyakorlat) Országos Bajnokságra, ahol a Mezei Csaba - Mezei Lajos páros két formagyakorlatban is nevezett. A megmérettetésről és az év eddigi versenyidőszakát Végh József értékelte.
- A Nage No Kata-ban (dobástechnikák formagyakorlata) elért második helyezésük elfogadható, de a Katame No Kata-ban (földharc technikák formagyakorlata) elért ezüstérmük sajnos nem a reális eredményt tükrözte. A bírók sajnos egy olyan párost hoztak ki bajnoknak, akik maguk is tudták, hogy a Bakony Judo Klub sportolói jobbak voltak náluk. A klub vezetősége elégedett az eddigi eredményekkel. A megyei diákolimpián alap elvárás volt mindenkitől a dobogós helyezés. Sajnos egy verseny, a veszprémi regionális diákolimpia az időjárási helyzet miatt elmaradt. A masters versenyen azért volt fontos részt venni, hogy egyrészt ne szakadjon meg a folyamat, másrészt az edzők úgy gondolják, hogy a szabályváltozásokat érdemes először a saját bőrükön megtapasztalni, így hitelesebben tudják átadni a sportolóknak. Nagyon szeretnénk azt is, ha a formagyakorlat versenyzés meghonosodna klubunkban és ezért volt fontos, hogy a két edzőkolléga vállalta a megmérettetést. Nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy figyelemmel kísérjük a tőlünk Budapestre került Joó Ákos pályafutását, hiszen a KSI-ben olyan szakmai munkát tud végezni, amely elindította azon az úton, hogy talán a nem is távoli jövőben akár olimpikonként is szurkolhassunk neki. Az elkövetkező időszakban több korcsoport országos diákolimpiai döntőjére kerül sor. Egy szervezőbizottság elkezdte a munkát, hogy május 26-án az esemény rangjához illő versennyel ünnepeljük meg a Bakony Judo Klub fennállásának 20. évfordulóját.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!