Új hangtechnikával várja a rajongókat a Petőfi Mozi


2013-04-04 17:02:11  | cikk: mo  | 


Új hangtechnikával várja a rajongókat a Petőfi Mozi főképe
Új, tisztább, dinamikusabb hangzással várja látogatóit a Petőfi Mozi. A filmszínházban a ma déli vetítésen debütált az új hangrendszer, amely sokkal korszerűbb, mint a korábbi hangtechnika volt. Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője korábban úgy nyilatkozott, a hangrendszer megfelel a támasztott igényeknek, az elmúlt hetek és vetítések tapasztalatai azonban azt mutatják, mégiscsak szükséges a digitális technika alkalmazása. Micsik Zoltán hangsúlyozta, mivel a vetítőgép is digitális, így elkelt egy nagyobb teljesítményű hangrendszer. A szakember tájékoztatott, a mozifilmek tömörítetlen hanggal érkeznek, ami azt jelenti, hogy a berendezéseknek sokkal nagyobb adatmennyiséget kell kezelniük, amelyet a korábbi technika már nem bírt feldolgozni. A dinamikusabb jeleneteknél a hangfalak túlvezéreltek, a jelenség pedig a berendezések meghibásodásához vezetett.

Az új hangtechnika kifejezetten digitális vetítőgépekhez készült, így a hibalehetőség is csökken. A mozilátogatók a nézőtéren elhelyezett hangeszközök tekintetében, a látvány szempontjából nem tapasztalnak változást, a hangzást illetően azonban annál inkább. Micsik Zoltán megjegyezte, nem kell vájt fülűnek, sem szakértőnek lenni ahhoz, hogy meghalljuk a különbséget, éppen ez a lényeg, hogy a változás mindenki számára felfedezhető, hiszen mától a Petőfi Mozi filmvetítései tisztább, szebb és dinamikusabb hangzással zajlanak. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!