Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén


2013-04-04 16:27:52  | cikk: mo  | 


Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén főképe
Új parancsnok áll a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) élén. A Pápa Bázisrepülőtéren települt többnemzetiségű szervezet történetében először fordul elő, hogy nem amerikai parancsnok látja el az ezred irányításának feladatait. Frank Rombouts ezredes (RNLAF) 2013. február 4-től megbízott parancsnokként áll a katonai szervezet élén. Az ezredparancsnok érdeklődésünkre elmondta, a Holland Királyi Légierő ezredeseként megtisztelő számára a megbízás, de annak, hogy nem amerikai parancsnok áll az ezred élén, nincs jelentősége a szervezet irányítása szempontjából. Sokkal inkább azt kell hangsúlyozni, hogy ebben a programban 12 nemzet működik együtt, valamennyien egy célért, egy küldetés érdekében dolgoznak – tette hozzá.

Frank Rombouts már most büszke lehet csapatára, hiszen a SAC (Strategic Airlift Capability – Stratégiai Légiszállítási Képesség) három Boeing C-17 Globemaster III típusú repülőgépből álló flottája április 2-án elérte a 10 000 repült órát. A tízezredik órát a Pápa Bázisrepülőtérről kiképzési repülésre felszálló, SAC-2 lajstromjelű C-17-es érte el.

A HAW parancsnoka elmondta, három kiemelten fontos feladata van az ezred irányítását tekintve. Az egyik a családtámogatás, hogy az itt dolgozó katonák és civilek otthon érezzék magukat a városban, hiszen nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ha ők és családtagjaik nem érzik jól magukat, az kihat a munkájukra is. A másik fontos dolog a családok integrálása a város közösségébe. A szervezetben dolgozók és családtagjaik jelentős létszámban telepedtek le Pápán (kb 1000 fő), számukra olyan tevékenységeket kell szervezni, ajánlani, amelyek nyomán hasznosan, kellemesen tölthetik el szabadidejüket. A harmadik feladat maga küldetés: a programban résztvevő nemzetek részéről érkező kérések, igények kielégítése, a Stratégiai Légiszállítási Képesség biztosítása.

Az ezredparancsnok a jövő terveit illetően úgy fogalmazott, számos olyan feladat vár rájuk, amelyek egyelőre csak tervezési fázisban vannak, de akadnak olyan fejlesztések is, amelyek már ebben az esztendőben megkezdődhetnek. A legfontosabb beruházás például az új hangár építése, amely nemcsak egy épület, hanem egy komplexum lesz, háttérműhelyekkel, kiszolgáló helyiségekkel és irodákkal. Ezen kívül folyamatban van a 83-as számú főút Pápa-Győr közötti szakaszának korszerűsítése és épülni fog egy katonai utasterminál is a bázison. Frank Rombouts hangsúlyozta, személyes küldetésének tekinti, hogy biztosítsa az itt dolgozó katonai és civil személyzet számára, hogy minél jobban érezzék magukat a pápai közösségben. Ahogy mondta, nem lehet elég nyomatékosan hangsúlyozni, ha nem érzik jól magukat a városban, az kihat a munkájukra, a szervezetben végzett tevékenységükre is – ismételte meg kijelentését a HAW parancsnoka.

Frank Rombouts ezredes 2015. júniusáig látja el a Nehéz Légiszállító Ezred irányításának feladatait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!