Folyamatosan növekszik az Agrárexpo kiállítóinak száma


2013-04-03 19:00:31  | cikk: HuHa  | 


Nem egészen három hét múlva nyitja meg kapuit az idei Agrárexpo és még mindig érkeznek a kiállítók részvételi szándékukkal. Ez azt jelenti, hogy a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére a tavalyihoz hasonló számú kiállítóval és hasonló méretű kiállítási területtel tudja megrendezni a város a hagyományos regionális mezőgazdasági kiállítást és vásárt. Rádi Róbert kabinetvezetőtől megtudtuk, a résztvevők által igényelt standok mind a külső mind a belső terekre vonatkozóan már most megközelítik a tavalyi kiállítói terület nagyságát.
-A tavaly eladott összes belső négyzetméterhez képest már csak hetven négyzetméter területünk van szabadon, de többen jelezték, hogy a héten küldik el jelentkezésüket a kiállításra, így jó esélyünk van arra, hogy a tavaly értékesített belső területet idén is el tudjuk adni. Várjuk még az Agrármarketing Centrum visszajelzését is, hogy miként kívánnak részt venni a rendezvényen, hiszen ők a múlt évben hatvan négyzetméteres területen állítottak ki. Ugyanakkor azt sem bánjuk, ha – úgy, mint tavaly – a Balla Róbert téri Általános Iskola diákjainak munkái és a Fogyatékosok Nappali Intézményének alkotásai is helyet kaphatnak a rendezvényen.
A külső kiállítói térrel kapcsolatban is hasonlóan jó a helyzet, vagyis a múlt évit megközelítő méretű helyet foglaltak már le a résztvevők. A kiadott négyzetméter arányaihoz képest már most nagyobb bevétel mutatkozik a rendezvényből, vagyis a tavalyinál jobb kondíciókkal értékesítették a helyeket. Mindez azért is bíztató, mert áprilisban egy másik város is tart mezőgazdasági kiállítást, egy közeli településen pedig egy hónapon belül lesz hasonló rendezvény, a Pápai Agrárexpo tehát megállja a helyét a kiállítások sorában.
Mint ismeretes, az idei Agrárexpót a Pápai Hús 100 éves jubileuma jegyében rendezik meg. A húsipari vállalat az előző évekhez hasonló méretű standdal jelenik meg a rendezvényen, a centenáriumnak pedig egy kiállítás is emléket állít majd az expón. A tárlat anyagát részben maga a cég, részben pedig a helyi múzeum biztosítja, érdekes időutazásra invitálva az érdeklődőket. A Pápai Hús 1913 Kft. bemutatkozásának másik fontos helyszíne a gasztrofalu lesz a kiállításon, hiszen idén a vállalat termékeiből készült ételeket kínálják majd a megéhező látogatóknak, és a grillszezon nyitásaként a Pápai Hús grilltermékeit is megkóstolhatják az érdeklődők. A szervezők egyébként hagyománnyá kívánják tenni, hogy a Pápai Agrárexpo a Pápai Hús 1913 Kft. grillszezonjának nyitóját is jelentse.
Az április 19-21-e között megrendezendő expo szakmai programjai és kulturális, szórakoztató rendezvényei is összeálltak már – adott tájékoztatást a kabinetvezető. A szakmai programokat a Veszprém Megyei Agrárkamara szervezi, az agráriumban dolgozókat a Nemzeti Agrárkamara megalakulásával, a sertésprogrammal és az európai uniós támogatásokkal kapcsolatos előadások várják majd. A tavalyihoz hasonlóan színes szórakoztató és kulturális programokat kínál a város a látogatóknak is, a szombati halászléfőző versenyre már tizenöt csapat nevezett, a vasárnapi vadásznap az előző években megszokott érdekességekkel kínál programot és ezúttal is lesznek gyermeknek szóló programelemek, így idén is igazi családi rendezvényre várják az érdeklődőket a szervezők.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!