Megkezdte a költözést a könyvtár


2013-04-03 10:45:34  | cikk: mo  | 


Megkezdte a költözést a könyvtár főképe
Az Esterházy-kastély rekonstrukciójának következő építési fázisa az épület nyugati szárnyát érinti a közeljövőben. Közismert tény, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár idővel a Balla Róbert Téri Általános Iskola korábbi helyén fog működni, hiszen a felújítási munkálatok a kastély azon részeit is érintik, amelyekben jelenleg a könyvtár működik. Dr. Hermann István arról tájékoztatott, a könyvtárosok megkezdték a nyugati épületrészben elhelyezett könyvtári állomány rendezését, dobozokba helyezését, hogy aztán a Városgondnokság dolgozói elszállíthassák a Balla Róbert téri épületbe. Az igazgató hozzátette, a kiürítendő raktárhelyiségekben a zenei könyvtár és a helyismereti részleg anyagát tárolták a könyvtárosok, jelenleg ezek dobozolása zajlik.

Hermann István a Balla Róbert téri épületbe költözésük kapcsán elmondta azt is, a könyvtár új otthona kettős képet mutat. Az egyik épületrész a 21. századi körülményeknek felel meg, a másik viszont magán viseli az elmúlt század nyomát. Az igazgató hozzáfűzte, az épület szép könyvtárrá alakítható, alapterülete megfelel a könyvtári állomány elhelyezéséhez. Az intézményvezető magyarázta, bár új otthonukban a belmagasság felére csökken, az alapterület azonban duplájára növekszik, sőt az irodai elhelyezés tekintetében tágasabb terekben dolgozhatnak a könyvtárosok.

A könyvtárigazgató megjegyezte azt is, a helyismereti gyűjteményt egyelőre nem helyezik polcokra az új épületben, hiszen a helyismereti állomány bútorzatára, emellett kutatósarok kialakítására áprilisban pályázatot nyújt be az intézmény a Nemzeti Kulturális Alaphoz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!