Sikerek és nagy tervek a Rebel-Lion TSE-nél


2013-04-03 10:00:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikerek és nagy tervek a Rebel-Lion TSE-nél főképe
Magyar Kupa szerepléssel zárta a 2012-es esztendőt a Rebel-Lion TSE, idén pedig az országos elődöntő után mintegy 40 táncossal Veszprémbe látogatott az egyesület, ahol 18 koreográfiával indultak a II. Connector táncfesztiválon. A kétnapos, látványos amatőr verseny a csapat felének élete első fellépése volt, ennek ellenére komoly eredmények születtek. Kocsis Attila, az egyesület elnöke büszke volt táncosaira, hiszen mint mondta, igazi csapatmunkának köszönhetőek a sikerek, az oktatók, a versenyzők tudásuk legjavát nyújtották.
- Volt olyan gyerkőc, aki öt-hat koreográfiában is szerepelt, és a többségre amúgy is jellemző, hogy nem csak egy stílusban indult, ráadásul eredményesen. A verseny több szempontból is nívósabb volt, mint egy országos megmérettetés, jóval nagyobb volt a nevezők indulási létszáma, sok kategóriában színvonalasabbak voltak a kategóriák, és külföldi ellenfelek is színpadra álltak. Jazz kategóriában most indultunk először, a 17 éves Farkas Kitti olyan kiváló koreográfiát állított össze, amely a második helyhez volt elegendő, a sikert az is mutatja, hogy több diplomás tánctanár csoportjait is megelőzték. Disco junior kategóriában első helyet szereztünk, junior funky-ban pedig szintén most debütáltunk, elég friss volt a koreográfia is, ehhez képest elcsíptük a harmadik pozíciót. Szintén meglepetés volt felnőtt open csoportban Monsters koreográfiánk, mellyel 12-ből a negyedik helyet értük el, amire abszolút nem számítottam. Gyermek open formációnk Maszk című koreográfiája a második legjobb lett, bár a közönség minket várt az első helyre, de ez egy pontozásos verseny, a bírák döntenek, de nem vagyunk elkeseredettek. Welspacher Vivien funky szólóban első, hip-hop-ban második lett, vezető táncos párosunk pedig visszatért, Gyurom Natália és Tibold Máté felnőtt hip-hop kategóriában mindenkit maguk mögé utasított, győzelmükhöz kétség sem férhetett, remélem még sokszor láthatjuk a párost a színpadon és a csúcson, jazz táncoktatónk, Kiss Virág pedig szólóban második helyezést ért el. Kálmán Kitt gyermek hip-hop szólóban 4. lett és a felnőtt funky csoport, open kategóriában a 7. helyet érte el. A koreográfiák elkészítésében Kiss Virág, Farkas Kitti, Gyurom Natália és Helbert Nikolett volt a segítségemre.
Kocsis Attila hozzátette, komoly tervekkel készülnek a következő időszakra, egy új projekten dolgoznak a városban, később majd a környező településeken is, melybe jelenleg közel 100-120 új gyerkőc kapcsolódott be az elmúlt egy hónapban.
- Egykori tanítványom, Nagy Krisztina vetette fel az ötletet, hogy indítsuk el Pápán a fashion dance-t, mely csak rá jellemző tematika alapján ötvözi a videoclip dance, a klasszikus és jazzbalett, illetve egyéb táncok elemeit a színpadi mozgással, és ezekből komplex színpadi show-t állít elő. Tetszett az ötlet, így az oktatókkal jártuk a városi iskolákat, ahol rendhagyó testnevelés órákat tartottunk, melynek óriási volt a sikere. A 45 perc alatt egy zenés bemelegítés után megtanultunk egy koreográfiát, majd versenyeztettük a diákokat. Ellátogattunk a Weöres, az Erkel és a Tarczy Iskola összes osztályába, engem nagyon meglepett, hogy rövid idő alatt mit ki lehet hozni egy gyermekből, ha nincs teljesítménykényszere. A fő cél a tánc tanítása, az, hogy folyamatosan nehezedő koreográfiát tanuljanak meg, ezekkel pedig korcsoportonként versenyezni tudjanak. Miután szerződést kötöttünk a 4M Dance Company-val, Veszprém megyében kizárólag mi oktathatjuk ezt a műfajt, ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az oktatók délután az intézmények tornatermében órákat tartanak. Bízom benne, hogy idővel megyei versenyeket tudunk rendezni Pápán.
A nagyközönség legközelebb április 21-én 16 órakor az Agrárexpon, májusban a Civil Majálison, majd a 15 éves ünnepélyes gálaműsoron június 2-án láthatja az egyesület műsorát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!