Áradás a Marcalon – egy útszakaszt már le kellett zárni


2013-04-02 21:09:16  | cikk: HuHa  | 


A rendkívüli csapadékmennyiség és a holnapra várható újabb havazás miatt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatalának vezetője közleményben figyelmeztette a lakosságot a várható veszélyhelyzetről és az áradás miatti intézkedésekről. Feketéné Földi Judit tájékoztatása szerint, az Országos Meteorológiai Szolgálat 1-es fokozatú, citromsárga figyelmeztető jelzést adott ki április 3-ára, szerdára. A jelzés oka, hogy több mint 20 mm csapadék várható a következő 24 órában, ez megyénk esetében 10 cm-t meghaladó hó is lehet. A megerősödő szél kisebb hótorlaszokat emelhet a kistérségben és talaj menti fagyokra is számítani kell, ami tovább nehezítheti a közlekedést.
A Marcal áradása miatt már ma délután teljes hosszában lezárták a Nemesgörzsöny és Egyházaskesző közötti útszakaszt, terelő útként a Pápa-Marcaltő- Egyházaskesző útvonalat lehet használni, a buszok közlekedési útjáról pedig a Bakony Volán 89/324-811-es telefonszámán érdeklődhetnek az utazni készülők – áll a közleményben.
Az áradásról holnap részletes információkkal jelentkezünk.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!