„Eredményes” volt a hétvégi rendőrségi akció


2013-04-02 20:46:32  | cikk: HuHa  | 


„Eredményes” volt a hétvégi rendőrségi akció főképe
Több ittas vezetőt fogtak a húsvéti ünnepek idején a pápai rendőrök. Az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt „Józan húsvét” elnevezésű fokozott közúti ellenőrzés március 25-én kezdődött és egy héten át tartott, és már az ünnep előtt is kellett intézkedniük ittas vezetőkkel szemben a rendőröknek. Nem volt ez másképp az ünnepi hétvégén sem a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén – tudtuk meg Varga Balázs rendőr őrnagytól, a közlekedésrendészeti osztály vezetőjétől. Az akcióban tizennégy rendőr vett részt és több mint nyolcvan járművezetőt ellenőriztek, leginkább gépkocsivezetőt, hiszen a télies időjárás miatt az emberek nem ültek kerékpárra.
-Rendőreink feladata az volt, hogy az akció során ellenőrzés alá vont járművezetőket alkoholszondás vizsgálatnak is alávessük, hiszen a fokozott ellenőrzés kiemelt célja az ittas vezetők forgalomból való kiszűrése volt. Két fő ellen közigazgatási eljárást indítottunk, ittas járművezetés miatt, tizenkét esetben pedig helyszíni bírságot szabtunk ki egyéb közlekedési szabálysértés miatt.
Húsvét hétfőjén két baleset is történt, melyet ittas járművezetők okoztak, szerencsére ezek csak anyagi kárral jártak, személyi sérüléssel nem. Az elkövetők ellen büntetőeljárást indított a kapitányság.
Varga Balázs hozzátette, az ittas vezetők elleni szigorú fellépésre továbbra is szükség van – ezt mutatja a hétvége statisztikája is -, így a további ellenőrzések során is vizsgálják majd az alkoholfogyasztást.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!