Árad a Bakonyér


2013-03-31 12:33:50  | cikk: HuHa  | fotó: Molnár Tímea  | 


Árad a Bakonyér főképe
Lakóházakat nem veszélyeztet egyelőre a Bakonyér, ám a katasztrófavédelem munkatársainak már egy kisebb beavatkozást el kellett végezniük a Bakonyér megnövekedett vízszintje miatt. Az olvadó hó és a mostani nagy mennyiségű csapadék miatt jelentős mennyiségű víz van a patakban, és a Bakonyból érkező újabb vizek ugyancsak megterhelik a medret.
-A Hódoska utcánál volt probléma, ott van egy áteresz, ami a csapadékvizet átvezeti a Bakonyérbe. Ez azonban alacsonyabban van, mint a Bakonyér szintje, ezért visszafolyt a víz a Bakonyérből a Hódoska utcába. Ezt a szakaszt homokzsákokkal elzártuk, a problémát megszűntettük. A Bakonyér más területén nincs még gond, házak nincsenek veszélyben, ellenőriztük a Teveli tó vízállását is, ott sincs probléma, tehát jelenleg nincs komoly veszélyhelyzet és ha utánpótlást nem kap a csapadék, akkor elkerülhető, hogy olyan áradás legyen, mint 2010-ben – adott tájékoztatást Csillag István, a katasztrófavédelem helyi kirendeltségének vezetője.
Kisebb problémákat azért már okoz a rendkívüli mennyiségű csapadék, a városból néhány helyről jelentették, hogy a pincékben áll a víz, a szennyvíztisztítónál a vizek visszaduzzasztanak, hiszen már nem tud hová elfolyni és nincs hová átemelni, és Dákáról jelezték, hogy a fogyatékosok otthonában nagy mennyiségű csapadék áll az udvaron. Folyamatosan figyelik Takácsinál a Gerence vízszintjét, ott még nem okozott gondot a vízmennyiség, bár a patak szintje magasan áll. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ügyeletben vannak, és szükség esetén beavatkoznak a veszélyhelyzet megoldására. Csillag István azt is elmondta, mind a Bakonyér mind a Gerence vonatkozásában történtek előrelépések az elmúlt években a víz okozta problémák elkerülésére, és bízik abban, hogy nem ismétlődik meg a 2010-es árvíz.
Az időjárási előrejelzés szerint ma estig még sok csapadék várható, de holnap már szárazabb időre számíthatunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!