IV. Koko Gym Gála


2013-03-31 09:38:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


IV. Koko Gym Gála főképe
Ismét teltház előtt rendezte meg immár negyedik küzdősport gáláját a Koko Gym KSE. Öt MMA és 13 K1 mérkőzést tekinthetett meg a publikum, az est folyamán pedig Gyurom Natália, a Rebel Lion TSE, Ekanem Bálint és Les Taylor and the Swing Sisters is szórakoztatta a közönséget. A versenyzők bevonulását követően a pápai Koko Gym vezetője, Korpics Gábor mondott köszönetet a nézőknek.
- Az, hogy ilyen nagy számban és ekkora érdeklődéssel kíséritek figyelemmel tanítványaim mérkőzéseit, azt gondolom, ez jelenthet motivációt egy kisvárosi sportoló számára, ami erőt adhat a további munkához. Van, aki munka, van, aki tanulás mellett ad bele apait-anyait, egy edzés, vagy egy gála után pedig jólesik nekik az elismerés. Egy versenyző életében a legnagyobb öröm, ha a kezét a magasba emelik, csak ez számít. Örülök, hogy a küzdősport iránt még mindig nagy az érdeklődés Pápán, és a mai helyzetben megtölteni egy Sportcsarnokot nem kis teljesítmény.
Az egykori kiváló versenyző ezután egykori mesterét, Kasza Lászlót és Farkas Tamást, a Marina Body Center vezetőjét szólította a ringbe, megköszönve a támogatást, a felkészítést, az amatőr küzdősportban eltöltött közös éveket. Az ünnepélyes pillanatokat követően már a bunyóé volt a főszerep, ahogy haladtunk előre a programban egyre nagyobb pofonok csattantak a kötelek között. A pápai szempontból nehezen indult az este, volt néhány olyan meccs, melyen az elvártakkal ellentétben nem a hazai versenyző kezét emelték a magasba, igaz láthattunk ellenpéldát is. 85 kilogrammban K1 szabályrendszerben Takács Balázs például második mérkőzésén 38 évesen megszerezte első győzelmét, a küzdelem után Korpics Gábor a legharcosabb versenyző címével is kitüntette, kiemelve elszántságát, szorgalmát és küzdőszellemét. Az utolsó hat mérkőzés igazi csemege volt a harc szerelmeseinek, az egyik legjobban várt összecsapás Kerecsényi Gergely 3x3 menetes MMA küzdelme volt, Gergő a komáromi Tóth Bálintot egyhangú pontozással győzte le úgy, hogy a kezdés utáni másodpercekben akkora lendülettel estek egymásnak, hogy egy dobás után a saroknál kiszakadt a ringkötél.
- Tudtuk az ellenfelemről, hogy nagyon jó földön, erőltette is a földharcot – emlékezett vissza Gergő. Maximálisan odatettem magam, eléggé el is fáradtam, nem mentem bele bonyolult technikákba, próbáltam betartani az edzői utasításokat, örülök, hogy sikerült győznöm.
Az est utolsó pápai érdekeltségű meccsén 80 kilogrammban K1 szabályrendszerben a közönségkedvenc Robotka Máté lépett kötelek közé, ellenfele a komáromi Keszán Norbert volt. A pápai harcos győzelméhez kétség sem férhetett, az ellenfél végül sérülés miatt már az első menet végén feladta a meccset.
- Sajnos a felkészülésemet megnehezítette egy-két dolog, de igyekeztem kihozni magamból a maximumot, sajnálom, hogy ilyen rövidre sikeredett a meccs, de természetesen nagyon örülök, hogy nyertem, talán a show kellett volna még a végére. Az ellenfél több fejrúgásomat is alkarral védte, talán ezzel, talán csuklósérülésével magyarázható a feladás – idézte fel a ringben töltött néhány percet Robotka Máté.
A gála végén Korpics Gábor foglalta össze a látottakat.
- Nem lehet okunk panaszra, bár a gála eleje nem úgy sikerült, ahogy terveztem, volt egy-két mérkőzés, amitől többet vártam. A haladóim hozták a kötelezőt, de a kezdők olyan hibákat vétettek, ami nem jellemző rájuk. Budapesten ezek a srácok 8-10 meccses ellenfeleket győztek le, ennél sokkal többet tudnak, szerettem volna, ha pápai közönség előtt bizonyítanak, ezért kissé keserű a szájíz, de ettől függetlenül a hibákból tanulunk, vereség nélkül nincs győzelem, ha nincs miből tanulni nem fogunk nyerni. Köszönöm a szponzorok támogatását, a szép számú lelkes közönségnek pedig azt, hogy évek óta mellettünk állnak, örömteli, hogy meg tudunk tölteni egy Sportcsarnokot, úgy érzem jó úton haladunk és remélem jövőre ismét találkozunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!