Megyei borverseny Tapolcafőn


2013-03-30 13:19:37  | cikk: mo  | 


Megyei borverseny Tapolcafőn főképe
A Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Egyesülete minden évben megszervezi hagyományos borversenyét, melynek ezúttal a tapolcafői művelődési ház adott otthont. A 12 helyi kertbarát egyesületet tömörítő szervezet eddig Várpalotán mérte össze a megye kistermelőinek értékes borait, az elnökség idén azonban úgy döntött, kiszakad a megszokott környezetből, és a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület társszervezésében Pápa-Tapolcafőre hirdeti meg a rangos megmérettetést. A beérkezett minták tömegéből és sokszínűségéből ítélve jó döntést hozott a megyei szervezet, hiszen a borverseny újra népszerű a kistermelők körében.

A megyei megmérettetésen tiszteletét tette Unger Tamás alpolgármester is, aki üdvözölte a borverseny tapolcafői lebonyolítását. A verseny kapcsán Antal György, a Kertészek és Kertbarátok Veszprém Megyei Területi Egyesülete elnöke hangsúlyozta, köszönettel tartozik Zsegraics Gyulának, Tapolcafői Városrész Önkormányzata elnökének, hogy rendelkezésükre bocsátotta a művelődési házat. Antal György elmondta, számos és sokféle borminta érkezett a megmérettetésre. A 149 minta között volt – többek között – olaszrizling, cuvé, otelló, merlot, cserszegi fűszeres, zalagyöngye és cabernet savignon. A megyei elnök hozzátette a mintákat öt ötfős bírálóbizottság értékelte, a bizottságok munkáját pedig egy-egy hivatásos borbíráló segíti. Antal György megjegyezte, nem volt könnyű dolguk a bizottságok tagjainak, hiszen a tavalyi időjárás rendkívül kedvezett a borkészítőknek, kiváló minőségű, remek ízű és zamatú borok születtek. A bírálóbizottság négy fő szempont alapján dönt egy borminta sorsáról. A megyei elnök tájékoztatott, a legfontosabb szempontok között szerepel az illat, az íz, a zamat és természetesen az összhatás.

A borverseny hivatalos eredményhirdetését a Pápai Agrárexpón tartják áprilisban. A megyei borversenyre mind Pápa Város Önkormányzata, mind a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület különdíjat ajánlott fel. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!