Továbbra is rúgott gól és pont nélkül a Lombard Pápa


2013-03-29 18:49:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Továbbra is rúgott gól és pont nélkül a Lombard Pápa főképe
Legutóbb március 9-én, az MTK otthonában lépett tétmérkőzésen pályára a Lombard Pápa csapata. Az intenzív havazás miatt elmaradt a Debrecen elleni találkozó, ráadásul a mai, Kaposvár elleni meccs megrendezése is sokáig kétséges volt, hiszen hét közepén mintegy 25 centis hó borította a gyepszőnyeget, melyet csak nagy nehézségek árán sikerült letakarítani. Két napja ráadásul esik az eső, az MLSZ ennek ellenére nem hozott halasztó határozatot, így kizárólag a játékvezetők döntésén múlt, mely mérkőzéseket rendezték meg. Andó-Szabó Sándor, a Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa összecsapás sípmestere a pálya körbejárása után úgy döntött, alkalmas a gyep játékra, így a hazaiak többszöri kérése ellenére délután öt órakor kezdetét vette a bajnoki, melyen a mieink a Szűcs – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. - Arsic, Maróti, Tóth B., Szabó O., Quintero - Maric összeállításban vágtak neki a 90 percnek. A labdarúgó mérkőzésre csak erős jóindulattal alkalmas talaj nagyban megnehezítette a játékosok dolgát, ám a 8. percben Quintero ennek ellenére jól adta be a labdát a jobb oldalról, ám Maric hat méterről a kapu bal alsó sarka mellé bólintott. A 13. percben Okuka vállalkozott lövésre 14 méterről, Szűcs azonban hárítani tudott, a kipattanót pedig lábbal védte a hálóőr. A 35. minutumban Arsic tornáztatta meg Hajdúchot, ezzel - ami a helyzeteket illeti - le is zárult a nem túl eseménydús első félidő. Nem sokkal a második játékrész megkezdése után a hazaiak alakították ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét: egy szöglet után a röviden érkező Pavlovics centikkel csúsztatott a jobb oldali kapufa mellé. A 67. percben Tóth Gábor teljesen feleslegesen szabálytalankodott a 16-oson belül Balázzsal szemben, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé a nem sokkal korábban csereként beállt Waltner állt, a korábbi válogatott játékos azonban csúnyán fölé lőtte a játékszert. A 74. percben ismét a pápai kapu forgott veszélyben, Pavlovic tette középre a labdát az érkező Oláh elé, ám Szűcs védése után Tóth Gábor a mezőnybe bikázta a labdát. A 80. percben góllá értett a Rákóczi mezőnyfölénye, Pavlovic húzta meg a bal oldalon, majd középre tálalt, ahol a hosszún érkező Waltner a hálóba gurított 1-0. Szinte a középkezdésből ismét büntetőt rúghatott a Kaposvár, Pavlovic tolta meg a labdát, majd Németh Milán buktatta. A megítélt tizenegyest Oláh a jobbra vetődő Szűcs mellett higgadtan a kapu bal oldalába helyezte 2-0. A 90. percben Balázs adta meg a kegyelemdöfést a Lombardnak, egy előrevágott labdánál Szűcs és Németh is egymásra várt, ezt használta ki Balázs Benjámin, és szemfülesen az üres kapuba lőtt, kialakítva a 3-0-s végeredményt. A Lombard 2012. szeptember 15. óta nem nyert idegenben, és immár 412(!) perce nem szerzett gólt. Javítási lehetőség április 6-án 18 órától kínálkozik, amikor Kecskemét együttesét fogadják a Perutz Stadionban.

Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa 3-0 (0-0) Gsz.: Waltner, Oláh, Balázs

Zsivóczky Gyula: 75 percig azt játszotta a csapat, amit elterveztük, a végjátékból azonban rosszul jöttünk ki. Egy biztos, ez így nem mehet tovább, hogy négy mérkőzés alatt nem szereztünk gólt, ki kell értékelnünk ezeket a vereségeket, meg kell találnunk az okokat, a Kecskemét elleni bajnoki sorsdöntő lesz mindenki számára.

Prukner László: Nem futballnak megfelelő idő és pálya volt, a küzdelem dominált. A szerencse és az akarat mellénk szegődött, egy küzdelmes meccsen összességében megérdemelten nyertünk.

Kaposvári Rákóczi: Hajdúch - Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári - Pavlovics, Safaric, Balázs B., Horváth T., Vrucina (’63 Waltner) – Oláh (’88 Haruna)

Lombard Pápa: Szűcs - Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Németh M. - Arsic, Maróti (’86 Dlusztus), Tóth B. (’76 Lagator), Szabó O., Quintero (’72 Beliczky) - Maric

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!