Nem hozott szerencsét az új mez a Bakonyerdő Pápának


2013-03-27 20:40:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nem hozott szerencsét az új mez a Bakonyerdő Pápának főképe
Három nap elteltével ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior gárdája. Kézilabdázóink vasárnap egy igen feszült és fordulatos meccsen 29-25-re kikaptak a Tarjántól, a junioroknak sem sok babér termett aznap, az irányítójukat veszített fiatalok szintén négy góllal, 29-25-re maradtak alul. Egy edzést tudott a mai bajnokiig vezényelni Kapcsándi Zsolt, melyen mentálisan is igyekezett felkészíteni a fiúkat, hiszen az öt tavaszi mérkőzés alatt nem sikerült gyarapítani pontjaik számát. Ráadásul a juniorok a hétvégi vereséggel minden valószínűség szerint kiszálltak az aranyéremért vívott harcból, öt fordulóval a pontvadászat vége előtt négy ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszott Tarján. Mai ellenfelükkel, a Hort SE-vel 23-23-as döntetlent játszottak a „nagyok”, így az előbb említett nehézségek ellenére hazai pályán mindenképp a Pápa számított az esélyesnek. Nem láthatott sok gólt a mintegy 80 kilátogató drukker, a 10. percig mindössze hét találat esett. A fiatal vendégek gyors támadásokkal igyekeztek nagyobb előnyre szert tenni, ez azonban a jó pápai védekezésnek és Körli bravúrjainak köszönhetően nem valósult meg, 2-3-nál Sarus orra bánta az egyenlítést. A félidő hátralévő része arról szólt, hogy a mieink futottak az eredmény után, Reizingerék igyekeztek faragni a menet közben négy gólra duzzadó hátrányból, ám naggyá tették Vogt kapust, hiszen sorozatban lőtték bele a ziccereket, a játékrész végére feljavuló pápai játéknak köszönhetően egy gól volt a különbség. A második 30 percet az elsőhöz hasonlóan nem kezdte jól a Bakonyerdő, bosszantó gólokat kaptak, Reizinger hétméteresből majd négy perc játék után talált ismét a hálóba (13-15). Folytatódott a Vogt show, elképesztő lehetőségek maradtak kihasználatlanul pápai részről, 16-17 után állandósult az egygólos horti vezetés, a Pápa játékából hiányzott az a kicsi plusz, amivel átvehette volna a vezetést, igaz a játékvezetők szinte támadásonként szórták ki a mieinket. 23-24-nél két perccel a lefújás előtt egy utolsó rohamot indítottak a vendégek, amivel eldöntötték a két pont sorsát, sorozatban szerzett négy góljával 23-28-ra nyertek Horváth Attila tanítványai.

Bakonyerdő Pápa – Hort SE 23-28 (12-13) kiállítások: 16 ill. 8 perc

Kapcsándi Zsolt: 50 percig meg volt minden esélyünk, hogy nyerjünk, aztán a fegyelmezetlenségek és a játékvezetői túlkapások a vasárnapihoz hasonló forgatókönyvet eredményeztek. Sorozatos kettős és hármas emberhátrányban nehéz megoldani a játék bármely elemét, ehhez társul még az is, hogy finoman szólva sem vagyunk jó passzban. Tovább várunk első tavaszi pontjainkra, bízom benne, hogy a Treff SE és a Tapolca otthonában megtörik a jég.

Pápai gólszerzők:
Reizinger Szabolcs 7
Róth Gábor 4
Bors Patrik 3
Szakács Dániel 3
Kelemen Gyula, Tolner Balázs, Sarus Ferenc, Kapcsándi Kristóf, Nagy Péter, Fébert Levente 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!