Húsvéti alkotóház az Erkelben


2013-03-27 19:29:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Húsvéti alkotóház az Erkelben főképe
A húsvét jegyében telt ez a hét az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A program zárásaként ma délután húsvéti alkotóházat tartották. A rendezvényen közel kétszáz alsós vett részt.
Kindertné Surányi Lívia szervező elmondta, az idei tanévben ez a harmadik projektrendezvénye az intézmények, amit az alsósoknak szerveznek.
- Iskolánkban hagyomány a projektnap, amit tavaly indítottunk útjára nagy sikerrel. Ősszel a barokk jegyében zajlottak az események, a téli játszóházat egy vásárral kötöttük össze, a mostanit, a harmadikat pedig a jeles napok köré csoportosítottuk. A gyerekek egy fényképes prezentációt hallhattak és láthattak az aulában a húsvétról. Ezt követően az osztálytermek kézműves műhelyekké alakultak, s mind a nyolc teremben más és más húsvéti díszt készítettek a gyerekek a tanítóik segítségével. Voltak osztályok, akik tojástartót, tavasztündért, fából nyuszit, papírtasakot és egyéb, a húsvéthoz elengedhetetlen díszt fabrikáltak otthonaik csinosítására. Iskolánk ökoiskola, ezért mindenhez természetes anyagokat használtunk - mondta a szervező.
A projektnap különlegessége, hogy a nagymarosi Csokoládé Manufaktúra rövid bemutatót tartott, ahol a gyerekek legnagyobb örömükre bepillantást nyerhettek a csokoládé készítés fortélyaiba. Megtudhatták, hogy mi a csoki alapanyaga, honnan származik, mik az összetevői és hogy hogyan készül el. A tanulók megkóstolhatták az ott öntött csokikat, valamint haza is vihettek a finom édességből.
A tavaszi szünet holnaptól kezdődik és egészen jövő keddig, azaz április 2-ig tart majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!