Tapolcafőn is üléseztek a képviselők


2013-03-27 19:07:29  | cikk: mo  | 


Tapolcafőn is üléseztek a képviselők főképe
Megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata a település művelődési házának nagytermében ma délután. A részönkormányzati képviselők – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla, Somogyi Zoltán és az elnök Zsegraics Gyula – véleményezték a holnapi városi képviselő-testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket. A településrészi önkormányzat képviselői egyhangúlag elfogadásra javasolták Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelettervezetét az önkormányzat vagyonáról, a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet módosításáról, a hivatali helyiségen és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól, valamint a többletszolgáltatásokért fizetendő díjak mértékéről, ezenkívül a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló rendelet módosításáról.

A testület döntést hozott Tapolcafői Városrész Önkormányzata 2013. évi költségvetési előirányzatának felhasználásáról. Zsegraics Gyula tájékoztatott, a településrészi önkormányzat támogatja a tapolcafői szüreti felvonulást, a Kertbarát Kör által felállítandó malomkerék-emlékmű átadási ünnepségét, a falunapi rendezvényt, a nyugdíjas karácsonyt, a Tapolcafői Sportegyesület és a művelődési házban működő csoportok tevékenységét, valamint az óvodai gyermeknapot. A Tapolcafői Kertbarát Kör kezdeményezését illetően a részönkormányzat elnöke arra buzdította mind a tapolcafőieket, mind a pápaiakat, hogy támogassák, járuljanak hozzá a malomkerék felállításához.

A testületi ülésen a képviselők tárgyaltak Tapolcafői Városrész Önkormányzata 2013. évi munkatervéről is. Ebben az évben a testület beszámolót hallgat meg a Városgondnokság tevékenységéről, a temető állapotáról, az Egészségügyi Alapellátási Intézet valamint három civil szervezet, a Tapolcafői Sportegyesület, a Tapolcafői Kertbarát Kör és a Reménységeink Alapítvány tevékenységéről.
Ez utóbbi két szervezet a mai ülésen is beszámolt előző évi tevékenységéről. Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke tájékoztatott a 2012. évben megvalósult programjaikról és kezdeményezéseikről, valamint összefoglalta az egyesület célkitűzéseit. Elmondta, mozgalmas és eredményes évet tudhatnak maguk mögött, az eredmények pedig jól példázzák azt a társadalmi összefogást, amely egyesületük mögött áll.
A Reménységeink Alapítvány tekintetében Villmanné Ikervári Lilla felvázolta a 2013. év terveit. Hangsúlyozta, továbbra is iskolai csomaggal támogatják az elsősök iskoláztatását, kirándulásokat és gyermekprogramokat bonyolítanak le a településrészen élő gyermekek összefogására, szabadidejük hasznos eltöltésére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!