Katasztrófavédelmi előadássorozat a Közgázban


2013-03-26 21:27:17  | cikk: HuHa  | 


Katasztrófavédelmi előadássorozat a Közgázban főképe
 Hat előadásból álló sorozatot tartott a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltsége a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Székhelyintézményben a 10-12. évfolyamos diákoknak. Tegnap, az utolsó előadáson a végzősök vettek részt, őket tájékoztatta Horváth Sándor tűzoltó főhadnagy, tűzoltóparancsnok.
-Az előadásokon betekintést nyújtunk a katasztrófavédelem szervezeti felépítésébe, a szervezeti átalakulásba és mindennapi munkánkba. Emellett bemutatunk egy megdöbbentő baleset-megelőzési filmet és aztán a diákok tehetik fel kérdéseiket. A tanulók érdeklődéssel vettek részt az előadásokon, sok kérdés is elhangzott, a video pedig nagy hatást váltott ki a fiatalokból.
Az előadássorozat nem csupán a katasztrófavédelem munkájának ismertetésére szorítkozott, a volt Közgázban ugyanis egész tanéven áthúzódó tájékoztató programokon vesznek részt a tanulók az osztályfőnöki órák keretében. Karnerné Pethő Katalin igazgatóhelyettes elmondta, céljuk az, hogy a meghívott szakemberek előadásai által a diákok hiteles, személyes tapasztalatokkal megerősített információkat kapjanak az élet különböző területeiről.
-A katasztrófavédelem munkatársai mellett az iskolavédőnő, iskolaorvos és az ÁNTSZ munkatársai az egészségvédelem témakörében tartottak előadásokat, az iskolarendőr program keretében pedig a rendőrkapitánysággal is felvettük a kapcsolatot.
Az igazgatóhelyettes úgy véli, ezek az előadások nagymértékben segítik az osztályfőnökök munkáját, pontos és szakszerű információkat adnak a diákoknak egészségük védelméről, biztonságukról és bővítik ismereteiket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!