Gerencsér Attila helyesírási verseny a Tarczyban


2013-03-26 17:53:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gerencsér Attila helyesírási verseny a Tarczyban főképe
22. éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a neves pápai magyartanár tiszteletére a Gerencsér Attila helyesírási vetélkedőt. Az idén nyolc 7. és 8. osztályos pápai diák mérte össze tudását.
- A verseny tollbamondással kezdődött, majd a tananyaghoz kapcsolódó helyesírási feladatlap várt a versenyzőkre. A feladatokat Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna és Bakóné Kiss Katalin tanárok állították össze. A feladatok elsősorban a helyesírási szabályokra épülnek, – többek között – a j-ly vagy a földrajzi nevek, tulajdonnevek helyesírására kérdeztek rá.
A gyerekek teljesítményét zsűri értékelte, melynek elnöke Stankovics Marianna, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanára volt, tagjai pedig Bognár József nyugalmazott igazgató, Kövy Rózsa nyugalmazott magyartanár és a város, illetve a Tarczy-iskola magyartanárai.
A legjobbak oklevélben részesültek, az első helyezett pedig könyvjutalmat kapott.

A verseny feladatai ITT megoldhatók.

Képek:

Eredmények:

7. osztály
I. Hegedűs Eleonóra (Erkel)
II. Varga Rebeka (Munkácsy)
III. Gombás Bianka (Tarczy)
8. osztály
I. Fülöp Réka (Tarczy)
II. Tóth Dorina (Erkel)
III. Szautner Bálint (Munkácsy)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!